Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2019 07:13

OAG: Oι 20 πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως

Οι καθυστερήσεις στις πτήσεις αποτελούν «βραχνά», τόσο για τις αεροπορικές εταιρείες –κανείς δεν θέλει να έχει δυσαρεστημένους πελάτες– όσο και για τους επιβάτες, η υπομονή των οποίων σε τέτοιες περιπτώσεις εξαντλείται πολύ εύκολα.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τίποτα στην περίπτωση τρίωρης καθυστέρησης μιας πτήσης ή αν το αεροπλάνο έχει κάποια μηχανική βλάβη που πρέπει να λυθεί άμεσα, ή ακόμη να τα βάλει με τον καιρό όταν για παράδειγμα μία καταιγίδα μαίνεται πάνω από το αεροδρόμιο.

Αυτό που μπορεί να κάνει, ωστόσο, ο ταξιδιώτης για να μην υπόκειται στην παραπάνω ταλαιπωρία περιμένοντας ατελείωτες ώρες κλεισμένος σε ένα αεροδρόμιο είναι να επιλέξει την σωστή αεροπορική εταιρεία με την οποία θα πετάξει.

Για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να συμβουλευτεί την παρακάτω λίστα με τις πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, όπως αυτή δημοσιεύτηκε από την ταξιδιωτική εταιρεία OAG, μετά από ανάλυση και επεξεργασία 58 εκατομμυρίων πτήσεων κατά την διάρκεια του 2018.

Σημειώστε ότι για να πληρούν τα κριτήρια της ακρίβειας, οι πτήσεις πρέπει να αφιχθούν ή να αναχωρήσουν εντός 15 λεπτών από την προκαθορισμένη ώρα άφιξης/ αναχώρησης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, λοιπόν, η πιο ακριβής εταιρεία, με μια επίδοση στο χρόνο άφιξης και αναχώρησης της τάξης του 89,79%, είναι η Copa Airlines, με έδρα τον Παναμά.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η AirBaltic, με τις Hong Kong Airlines, Hawaiian Airlines και Bangkok Airways να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Δείτε ολοκληρωμένη τη λίστα με τις 20 πιο συνεπείς αεροπορικές εταιρείες παρακάτω:

Copa Airlines
AirBaltic
Hong Kong Airlines
Hawaiian Airlines
Bangkok Airways
Qantas Airways
LATAM Airlines Group
Azul
Qatar Airways
KLM
All Nippon Airways
Jetstar Asia
Japan Airlines
Air Astana
Singapore Airlines
Delta Air Lines
Iberia
Solaseed
Mango
Alitalia