Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2019 07:21

Όσοι επισκέπτονται τη Βενετία θα πληρώνουν είσοδο

Είσοδο επί πληρωμή στη Βενετία για Ιταλούς και ξένους τουρίστες αποφάσισε το ιταλικό Κοινοβούλιο.

Με τον τρόπο αυτό αντικαθίσταται ουσιαστικά ο φόρος διαμονής, ο οποίος ισχύει σε όλες τις μεγάλες τουριστικές πόλεις της χώρας.

Το σχετικό ποσό, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο και όπως αναμεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ, και θα καταβάλλεται από όλους τους επισκέπτες που φθάνουν στην «Γαληνοτάτη» με τρένο, λεωφορείο, ιδιωτικό αυτοκίνητο και αεροπλάνο.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, θεωρεί «πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας».

Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι της ίδιας άποψης, ιδίως λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση. Υπάρχουν και Βενετσιάνοι, όμως, οι οποίοι δηλώνουν στη Rai ότι το μέτρο αυτό -το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019- πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, ο «φόρος εισόδου» θα ενισχύσει τα ταμεία της Βενετίας με περίπου 50 εκατ. ευρώ τον χρόνο.