Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018 07:43

ΣΕΤΚΕ: Νέα εποχή για τα τουριστικά καταλύματα

Νέα εποχή για τον κλάδο των τουριστικών καταλυμάτων φέρνει το νομοσχέδιο για τον θεματικό τουρισμό, που υπερψηφίστηκε πρόσφατα, επιλύοντας σημαντικά προβλήματα, που μαστίζουν τον κλάδο, επί σειρά ετών.

Την ίδια στιγμή, μία νέα σελίδα ανοίγει για τον ελληνικό τουρισμό, προσδίδοντας νέα, αναπτυξιακή διάσταση στο ελληνικό, τουριστικό προϊόν.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της, η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος (ΣΕΤΚΕ), υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι μπαίνουν οι βάσεις για την εξειδίκευση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και την πολυπόθητη επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δημιουργώντας νέους ορίζοντες στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς αυτή την κατεύθυνση, η ΣΕΤΚΕ, όπως αναφέρει, είναι έτοιμη να συνεισφέρει με τον «Τουρισμό Εμπειρίας», μία πρωτοβουλία της, που θα πάρει «σάρκα και οστά» από την επόμενη τουριστική περίοδο, καθώς οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, διαφοροποιώντας τις επιλογές που θα έχει ο επισκέπτης.

Ειδικότερα, με την ψήφιση του νομοσχεδίου επιλύεται το ζήτημα της κατοχύρωσης του διακριτικού τίτλου του καταλύματος, για το οποίο μέχρι σήμερα αρμόδιο ήταν το ΞΕΕ, ενώ πλέον ο διακριτικός τίτλος των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων εγκρίνεται από τις Υπηρεσίες Μιας Στάσης (ΥΜΣ) ή τις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ.

Ακόμη, με βάση το νομοσχέδιο, αρμόδιος φορέας για την έκδοση πιστοποιητικού προαιρετικής κατάταξης των ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων-διαμερισμάτων ορίζεται η οικεία κατά τόπο Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού, ενώ μέχρι σήμερα και σε αυτή την περίπτωση αρμόδιο ήταν το ΞΕΕ.