Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013 09:12

EOT : Μέσω διαδικτύου η διαφήμιση της Ελλάδας

Τις δράσεις για την διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, μέχρι του τέλος του έτους, καθώς και τα διαφημιστικά προγράμματα για το 2014 για την προβολή και την προώθηση του ελληνικού τουρισμού  ανακοίνωσε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η υπουργός Τουρισμού  στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για την παρουσίαση της επικοινωνιακής καμπάνιας του ΕΟΤ, τόνισε ότι: η επιτυχία στον τουρισμό είναι υπόθεση όλων  των ελλήνων».

Η κυρία Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι η κεντρική κατεύθυνση είναι σύνδεση του τουρισμού με την παραγωγή, την Ιστορία, τον πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα.

Όπως ανέφερε ότι μέχρι στιγμής, τα επίσημα στοιχεία για τον τουρισμό δείχνουν το ταξιδιωτικό ισοζύγιο να έχει πλεόνασμα 579 εκ. ευρώ.  Αύξηση κατά 30,4% σε σχέση με το 2012. Φέτος την χώρα μας – είπε- επισκέφθηκαν μέχρι στιγμής 760.000 περισσότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι. Αύξηση κατά 11% σε σύγκριση με το 2012. Ενώ τα έσοδα οχταμήνου του 2013 εμφανίζουν αύξηση 17,9% σε σχέση με το 2012.
 
Η στρατηγική μας τόνισε  κινήθηκε πάνω σε τέσσερεις άξονες. Πρώτον ήταν η αποκατάσταση της εικόνας στο εξωτερικό. Δεύτερος άξονας ήταν οι στοχευμένες θεσμικές παρεμβάσεις που έγιναν με το νέο τουριστικό νόμο. Τρίτον ήταν η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και Τέταρτον  ήταν η εκπόνηση ενός συγκροτημένου σχεδίου, με άξονα το παγκόσμιο brand name Ελλάδα.
 
Καταλήγοντας η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε: Κερδίσαμε μια μεγάλη μάχη. Χαιρόμαστε, αλλά δεν πανηγυρίζουμε. Αντίθετα συνεχίζουμε  το έργο μας με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.
 
Στη σημασία του διαδικτύου στη προβολή του Ελληνικού Τουρισμού και τη διείσδυση του στις ξένες αγορές, εστίασε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνος Λειβαδάς, κατά την παρουσίαση των επικοινωνιακών δράσεων του ΕΟΤ.
 
«Το ιδανικό επικοινωνιακό όχημα το οποίο συγκεντρώνει σύμφωνα με τους ειδικούς, όλα τα προαπαιτούμενα για το τουριστικό μάρκετινγκ στη σύγχρονη εποχή, είναι το διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όλα τα εργαλεία της τεχνολογίας στην επικοινωνίας», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Η  σύγχρονη τεχνολογία  διευκολύνει τον δυνητικό τουρίστα σε όλα τα στάδια του ταξιδιού, τόσο από το πρώϊμο στάδιο έρευνας για επιλογή προορισμού διακοπών , όσο και για την διάχυση  των εμπειριών του κατά το στάδιο των διακοπών και μετά την επιστροφή στη χώρα του». Επίσης ο κ. Λειβαδάς ανέφερε ότι «Στόχος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού είναι η κεφαλαιοποίηση της θετικής εξέλιξης δηλαδή, η διατήρηση και αύξηση του μεριδίου της αγοράς στις βασικές αγορές –δεξαμενές για τον Ελληνικό Τουρισμό αλλά και η ανάπτυξή μας σε άλλες, νέες αγορές».