Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 03:32

Celestyal Cruises: 108.000 επιβάτες και 663 προσεγγίσεις σε ελληνικά νησιά το 2018

Τη θετική πορεία που κατέγραψε το 2018 παρουσίασε η Celestyal Cruises, με βάση των δραστηριοτήτων της την Ελλάδα και με λιμάνια επι/αποβίβασης κατά κύριο λόγο τα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε Συνέντευξη Τύπου, η εταιρεία ανακοίνωσε και τον μελλοντικό σχεδιασμό της, καθώς και τους νέους προορισμούς που προστίθενται στα δρομολόγιά της.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, συνολικά το 2018 αποτέλεσε μία «εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά» για την εταιρεία, καθώς κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους της και να σημειώσει αύξηση επιβατών 8%, συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, φιλοξενώντας 108.000 επιβάτες από όλον τον κόσμο με τη λειτουργία δύο πλοίων κι επιτυγχάνοντας παράλληλα υψηλές πληρότητες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθύνων δύμβουλος της Celestyal Cruises, Κρις Θεοφιλίδης, αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα της κρουαζιέρας για την περιοχή, παρά τις γεωπολιτικές συγκυρίες του προηγούμενου διαστήματος. Επίσης, επισήμανε τις σημαντικές προσπάθειες της Celestyal Cruises για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Ελλάδα, όπου φέτος, για πρώτη φορά, η περίοδος κρουαζιέρας ήταν διευρυμένη έως και τον Νοέμβριο. Επιπλέον, σημείωσε πως το 2019 τα δρομολόγια θα επιμηκυνθούν κατά οκτώ εβδομάδες, από τις τέσσερις εβδομάδες που ήταν το 2018, καλύπτοντας τη ζήτηση του κοινού για κρουαζιέρες στο Αιγαίο και το φθινόπωρο.

Ο κ. Θεοφιλίδης τόνισε πως σκοπός της εταιρείας κάθε χρόνο παραμένει η συνεχής βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών, αλλά και η λήψη νέων, καινοτόμων πρωτοβουλιών. Όπως ανέφερε, σημαντικός στόχος για το 2019 είναι η εταιρεία να εντείνει περαιτέρω τις προσπάθειές της για τη δραστηριοποίησή της όλον τον χρόνο μέσω της προσθήκης νέων δρομολογίων κρουαζιέρας, όπως το «Εκλεκτό Αιγαίο» και οι «3 Ήπειροι».

Η Celestyal Cruises τη φετινή χρονιά κατάφερε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το εμπορικό της δίκτυο σε Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία. Ο Leslie Peden, επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της, παρουσίασε την εμπορική διάρθρωση της εταιρείας σε 11 χώρες και τη στρατηγική ανάπτυξης για το 2019. Επίσης, αναφέρθηκε στην παρουσία της στο διαδίκτυο και τα ψηφιακά μέσα, με τα οποία προσεγγίζει ταξιδιώτες από περισσότερες από 140 διαφορετικές εθνικότητες.

Η εταιρεία κατά τη φετινή χρονιά κατέγραψε αύξηση των Αμερικανών και Ευρωπαίων τουριστών. Συγκεκριμένα, το 52% επιβατών προήλθαν από μακρινές αγορές, όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, ενώ το 29% των επιβατών από κοντινές αγορές της Ευρώπης.

Ο καπ. Γιώργος Κουμπενάς, διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών της Celestyal Cruises, αναφέρθηκε στη συνεχή συνεισφορά της στην Ελλάδα, μέσω της συμβολής της στην εθνική οικονομία, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση των ελληνικών επιχειρήσεων και την προώθηση των ελληνικών προορισμών παγκοσμίως. Όπως είπε, τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας για το 2018 ανήλθαν στα 28 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική δαπάνη προώθησης και διαφήμισης της Ελλάδας έφτασε τα 4,1 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις συνολικά 663 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φετινή χρονιά, διαδίδοντας την ελληνική ομορφιά σε 108.000 επιβάτες, με τη συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών να αγγίζει τα 39 εκατ. ευρώ το 2018. Η συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 102,5 εκατ. ευρώ, για τη φετινή χρονιά.

Τέλος, η Φρόσω Ζαρουλέα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, παρουσίασε τον απολογισμό του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Celestyal Cruises, το οποίο υποστηρίζει τους τόπους που επισκέπτεται η εταιρεία, με κεντρικό άξονα τους νέους. Όπως είπε, από το 2015, περισσότεροι από 2.500 μαθητές στα νησιά της Μήλου, Πάτμου, Ίου και Σάμου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πρωτοποριακά εκπαιδευτικά προγράμματα, χάρη στις πρωτοβουλίες της εταιρείας. Το 2018, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Θεοχαράκη, η Celestyal Cruises πραγματοποίησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχιμήδης», το οποίο υλοποιήθηκε σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Σάμου. Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2017 με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών του νησιού κι ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2018, με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.200 μαθητών κι εκπαιδευτικών της Σάμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ