Τετάρτη, 05 Δεκεμβρίου 2018 07:10

Πώς η Google βοηθά τη Θεσσαλία να αναπτύξει τον τουρισμό της

Πρόγραμμα για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Google και θα αφορά την βοήθεια των επιχειρηματιών του τουρισμού να εξελιχθούν μέσω των ψηφιακών δεξιοτήτων.

Η δράση θα διαρκέσει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο του 2019 και αποτελεί πρόγραμμα της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online (GGTO) της Google.

Το πρόγραμμα θα αφορά στην παροχή δωρεάν συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών υπηρεσιών από την Google προς τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις, έτσι ώστε οι επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά για να προσελκύουν περισσότερους επισκέπτες καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που ανακοινώθηκε σε ειδική ημερίδα που διεξήχθη στα Τρίκαλα με θέμα «Ψηφιακές Δεξιότητες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας» αλλά και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου στη Λάρισα, από τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, η εκπαίδευση θα υλοποιείται με τη βοήθεια ειδικών εισηγητών της Google, των Online Advisors (εξειδικευμένοι σύμβουλοι), οι οποίοι θα αρχίσουν να πραγματοποιούν δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις το επόμενο διάστημα, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου και στους 4 νομούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Οι εκπαιδεύσεις θα επικεντρώνονται στις ψηφιακές δεξιότητες και στο πώς οι επιχειρηματίες μπορούν να τις αξιοποιήσουν το προϊόν τους , προκειμένου να δείξουν στον κόσμο τι έχουν να προσφέρουν η περιοχή και οι επιχειρήσεις της.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωση της η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το 2017 οι αναζητήσεις για την Θεσσαλία ως τουριστικός προορισμός, από τους χρήστες του διαδικτύου, αυξήθηκαν κατά 18% ενώ μέσα στο 2018 παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση στις αναζητήσεις, με χώρες προέλευσης την Αγγλία, την Ιταλία και τη Γερμανία να πρωτοστατούν σε ενδιαφέρον.

Το πρόγραμμα Grow Greek Tourism Online για την Περιφέρεια Θεσσαλίας εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση, την οποία συντονίζει το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ