Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 12:12

Αναψαν τα χριστουγεννιάτικα φώτα στην Oxford Street (Φωτογραφίες)

Η Οxford Street έβαλε τα γιορτινά της και είναι πανέμορφη.

Συγκεκριμένα, η πιο κεντρική λεωφόρος του Λονδίνου στολίστηκε για τα Χριστούγεννα και είναι λες και βγήκε από παραμύθι.

Ο στολισμός έγινε την περασμένη Τρίτη και έκτοτε έχουν στολιστεί και πολλά μαγαζιά και πολυκαταστήματα πάνω στην Oxford Street.

Φέτος την τιμητική τους, λοιπόν, έχουν οι χριστουγεννιάτικες μπάλες, οι οποίες έχουν τοποθετηθεί έτσι στην Oxford Street ώστε να μοιάζουν σαν και αιωρούνται στον αέρα.

Βέβαια ο στολισμός δεν έχει αλλάξει κατά πολύ από πέρσι, αν και ακόμη δεν έχει στολιστεί μεγάλο μέρος της πόλης.

Πάντως, όπως αναφέρει το iefimerida, η Oxford Street είναι πιο εντυπωσιακή το βράδυ, όταν τα κόκκινα χαρακτηριστικά λεωφορεία του Λονδίνου περνούν κάτω από τις χριστουγεννιάτικες μπάλες, δημιουργώντας ένα σκηνικό βγαλμένο από καρτ ποστάλ.

Φέτος έχει προστεθεί και μία κατασκευή με χρωματιστά φωτάκια που γράφει London Calling, καλώντας έτσι τους λάτρεις του Λονδίνου να επισκεφτούν την όμορφη πόλη τα Χριστούγεννα.

Γεμάτο λαμπάκια έχουν γεμίσει πάντως και αρκετά κτίρια στην Oxford Street, ενώ οι βιτρίνες έχουν αρχίσει σιγά σιγά να γεμίζουν με κορδέλες και χριστουγεννιάτικα κουτιά.

Πάντως όσο ωραίο και παραμυθένιο κι αν είναι η λεωφόρος, το βροχερό σκηνικό ίσως το χαλάει στους περισσότερους τουρίστες, καθώς σίγουρα η ομπρέλα τους κόβει την θέα.