Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 07:32

Πάνω από 3,3 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες φέτος στην Ελλάδα

Νέο ρεκόρ καταγράφουν οι αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Τουρισμού, το 2018 θα «κλείσει» με υψηλή αύξηση 11% των αφίξεων σε σχέση με το 2017. Για πρώτη φορά ο αριθμός των Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τα 3,3 εκατομμύρια, ενώ αύξηση 10% καταγράφεται ήδη στις προκρατήσεις για το 2019.

Η Ελλάδα κατείχε το 2017 την τρίτη θέση στις προτιμήσεις του βρετανικού ταξιδιωτικού κοινού και το 2018 αναρριχήθηκε αποτελώντας πλέον τον δεύτερο πιο δημοφιλή προορισμό των Βρετανών παγκοσμίως.

Οι εκπρόσωποι των ταξιδιωτικών ομίλων και των αεροπορικών εταιρειών στις συναντήσεις τους με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, επιβεβαίωσαν την υψηλή τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα, στην οποία συνέβαλε η επιτυχημένη προώθηση νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων και νέων ελληνικών προορισμών και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες απευθείας πτήσεις από περισσότερα βρετανικά αεροδρόμια προς περισσότερα ελληνικά, σε συνέχεια των περσινών διαπραγματεύσεων και συμφωνιών με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν καθιερώσει με το Υπουργείο και τον ΕΟΤ και τόνισαν ότι με βάση τα πολύ θετικά αποτελέσματα του 2018, σχεδιάζουν επέκταση των τουριστικών προγραμμάτων τους για το 2019.

Στις προγραμματισμένες συναντήσεις, συμμετείχε επίσης ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Κωνσταντίνος Τσέγας, η Διευθύντρια του Γραφείου Υπουργού και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΟΤ, Αγγελική Χονδροματίδου, και η Προϊσταμένη του ΕΟΤ Μ.Βρετανίας & Ιρλανδίας, Έμυ Αναγνωστοπούλου.