Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013 10:55

Απόδραση στη μαγική Πρέβεζα!

Εκεί όπου συναντιούνται το καταγάλανο Ιόνιο και ο ήρεμος Αμβρακικός, είναι χτισμένη η πόλη της Πρέβεζας, με πρωταγωνιστές τα καλντερίμια του ιστορικού κέντρου και έναν πανέμορφο παραλιακό δρόμο που προσφέρετε για βόλτες χαλάρωσης. Μια πόλη που για την  μαγεία της δεν έχουν ακουστεί πολλά παρόλο που κρύβει πολλές ομορφιές σε κάθε της γωνιά.Η καρδιά της πόλης χτυπά στο ιστορικό κέντρο, με τα γραφικά νεοκλασικά, χαμηλά σπίτια που συνδυάζουν στοιχεία οθωμανικής και ηπειρωτικής αρχιτεκτονικής, ποδήλατα έξω από τα σπίτια και πολλά μικρά μικρά μαγαζάκια που σε καλούν να τα ανακαλύψεις.ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα που βρίσκονται στην παλιά πόλη, είναι ο Ενετικός Πύργος του Ρολογιού που χρονολογείται από το 1752. Ένα βήμα δίπλα βρίσκεται ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Χαράλαμπου με μοναδικές αγιογραφίες και ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο.Αφού πάρετε ένα ζεστό καφεδάκι στο χέρι λίγο πιο πέρα θα συναντήσετε το περίφημο Σεϊτάν Παζάρ, το παζάρι του διαβόλου, το οποίο πήρε το όνομά του από την βρισιά που ξεστόμισε ένας Τούρκος επειδή έπεσε από το άλογό του επειδή οι Έλληνες είχαν τρίψει σαπούνι στον δρόμο. Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το σπίτι όπου έμεινε για 32 ημέρες ο ποιητής Κώστας Καρυωτάκης, ο οποίος αυτοκτόνησε στην Πρέβεζα.

Μετά από την ξενάγησή σας στο ιστορικό κέντρο, σειρά έχει η πεζοδρομημένη προκυμαία της πόλης. Μικρά καφενεδάκια, ταβερνάκια με θέα τα ιστιοφόρα της μαρίνας συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό που σου θυμίζει πίνακα ζωγραφικής. Λίγο πριν το  ηλιοβασίλεμα πάρτε ένα ψημένο καλαμπόκι στο χέρι και χαλαρώστε με έναν περίπατο αγναντεύοντας τα φθινοπωρινά χρώματα του ουρανού.ΔΙΑΜΟΝΗ
Η Πρέβεζα διαθέτει άριστη ξενοδοχειακή υποδομή με μια τεράστια γκάμα από μεγάλα ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ

Από την Αθήνα μέσω Ρίου Αντιρρίου η απόσταση είναι 370 χλμ. περίπου
Από την Θεσσαλονίκη η απόσταση είναι 462 χλμ.
Από την Πάτρα η απόσταση είναι 171 χλμ.
Από τα Ιωάννινα η απόσταση είναι 102 χλμ.
Από την Άρτα η απόσταση είναι 50 χλμ.
Από την Ηγουμενίτσα η απόσταση είναι 98 χλμ.

Με λεωφορείο: Εκτελούνται πολύ συχνά δρομολόγια ΚΤΕΛ από και προς, την Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα. Τακτικά δρομολόγια γίνονται και από Τρίκαλα, Αγρίνιο, Βόνιτσα, Λευκάδα, Κέρκυρα κ.λ.π.

Αεροπορικώς: Υπάρχει τακτική αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα μέσω του Ακτίου και εκτός των προγραμματισμένων πτήσεων εκτελούνται και πτήσεις charters τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιμέλεια: Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr