Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018 07:09

Μπανγκόκ: Η χώρα με τους περισσότερους τουρίστες για το 2018

Για περισσότερο από δέκα χρόνια η Mastercard αναλύει τις ταξιδιωτικές συνήθειες και τις επιλογές προορισμών των χρηστών της κάρτας της, καταλήγοντας σε διάφορα συμπεράσματα, βασιζόμενη πάντα στους αριθμούς.

Μελετώντας περισσότερες από 162 πόλεις για το 2018, η έρευνα Global Destination Cities Index, για την κορυφαία πόλη παγκοσμίως που βάσει των αριθμών του 2017 προβλέπεται να συγκεντρώσει τους περισσότερους επισκέπτες ξεπερνώντας τα είκοσι εκατομμύρια, ανέδειξε και φέτος την Μπανγκόκ.

Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης κατάφερε να αφήσει πίσω της δημοφιλείς ευρωπαϊκές μητροπόλεις, όπως το Λονδίνο και το Παρίσι, που ακολουθούν στη δεύτερη και τρίτη θέση με περίπου 19 και 17 εκατομμύρια επισκεπτών, αντιστοίχως. 

Μιλώντας με αριθμούς οι τουρίστες που επιλέγουν την Μπανγκόκ διανυκτερεύουν περίπου 5 βραδιές στα ξενοδοχεία της, ενώ ξοδεύουν κατά μέσο όρο 150 ευρώ ημερησίως. Μάλιστα, η πρωτιά της είναι δύσκολο να καταρριφθεί από κάποια άλλη πόλη, καθώς η πρόβλεψη ανάπτυξης αγγίζει το 9.7%.

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι παρόλο που η Μπανγκόκ συγκεντρώνει τους περισσότερους τουρίστες ετησίως, δεν καταφέρνει να βρίσκεται και στην πρώτη θέση στην κατάταξη με το ποσό που αυτοί δαπανούν στον εκάστοτε προορισμό. Τα πρωτεία εδώ κρατά το Ντουμπάι με τους επισκέπτες του να καταναλώνουν ημερησίως το, διόλου ευκαταφρόνητο, ποσό των 465 ευρώ!