Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2014 00:00

Φθινοπωρινή βόλτα σε 3 ελληνικές λίμνες!!!

 

Το φθινόπωρο έχει μπει για τα καλά και το Travel - Ελευθερία Online σας προτείνει 4 μαγευτικές λίμνες στις οποίες μπορείτε να απολαύσετε το φθινοπωρινό τοπίο περπατώντας.

Λίμνη Πλαστήρα

Πεζοπορία, ποδηλατάδες, εξερευνήσεις των μικρών χωριών που βρίσκονται από πάνω της, canoe kayak, ιππασία, mountain bike και ορειβασία είναι μερικές από τις δραστηριότητες που θα μπορούν να  κάνουν οι φυσιολάτρες.
Περπατήστε και ανακαλύψτε το Κρυονέρι και το Νεοχώρι και την κατάφυτη Νεράιδα με που η θέα της λίμνης θα σας ανταμείψει.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Η λίμνη Πλαστήρα βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20χλμ. από την πόλη της Καρδίτσας και απέχει 320χλμ. από την Αθήνα και 240χλμ. από τη Θεσσαλονίκη.

 Λίμνη Καστοριάς

Σε μια από τις πιο όμορφες πόλης της Δυτικής Μακεδονίας είναι ένας από τους προορισμούς που προσφέρεται για να χαλαρώσετε δίπλα στην λίμνη. Θα περπατήσετε σε μονοπάτια και θα θαυμάσετε το τοπίο που θα έχει φορέσει την φθινοπωρινή του ενδυμασία.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Ακολουθείτε την εθνική οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης και περίπου 30 χλμ πριν τη συμπρωτεύουσα στρίβετε για Βέροια. Προσπερνάτε τη Βέροια και συνεχίζετε για Κοζάνη μέσω Εγνατίας οδού. Δεν περνάτε μέσα από την Κοζάνη. Συνεχίζετε στην Εγνατία και μερικά χιλιόμετρα μετά τον κόμβο της Κοζάνης, θα συναντήσετε τον κόμβο που πάει προς Σιάτιστα. Στρίβουμε και από εκεί και πέρα ακολουθούμε τις ταμπέλες για Καστοριά

Λίμνη Ιωαννίνων

Μια λίμνη που κρύβει χιλιάδες μύθους και ιστορίες στα νερά της, με πιο γνωστό αυτό της πνιγμένης κυρα-Φροσύνης. Χαλαρώστε με έναν περίπατο στα φθινοπωρινά μονοπάτια και αφήστε ότι σας βασανίζει στην άκρη.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Mε αυτοκίνητο από την Αθήνα μέσω Πάτρας (445 χλμ.) σε περίπου 6 ώρες και 5 ώρες από την Θεσσαλονίκη (370 χλμ. μέσω Τρικάλων.

Πρέσπες

Φυσικά από το αφιέρωμά μας δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι Πρέσπες , δύο από τις ομορφότερες λίμνες της χώρας, τις οποίες της μοιραζόμαστε με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ. Γύρω από τις όχθες τους απλώνονται 17 παραδοσιακοί οικισμοί που σου ξυπνούν μνήμες από παλιά. Σίγουρα η εξερεύνηση του τοπίου θα σας αφήσει τις καλύτερες φθινοπωρινές εντυπώσεις.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΤΕ: Οδικώς από τη Φλώρινα (60 χλμ.) ή την Καστοριά (65 χλμ.) ή και σιδηροδρομικώς μέχρι το Πλατύ. Από το Πλατύ μπορείτε έπειτα να κατευθυνθείτε προς όλα τα χωριά των Πρεσπών.