Κυριακή, 07 Οκτωβρίου 2018 07:22

«Λουκέτο» επ’ αόριστον στην παραλία που έκανε διάσημη ο Ντι Κάπριο

Κλειστή επ’ αόριστον θα παραμείνει για το κοινό η παραλία Μάγια της Ταϊλάνδης, γνωστή από την ταινία «The Beach» του 2000, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

Η παραλία, που βρίσκεται στο νησί Πι Πι Λε στη θάλασσα του Ανταμάν, έκλεισε την 1η Ιουνίου για τέσσερις μήνες, σε μία προσπάθεια διάσωσης των κοραλλιογενών υφάλων της περιοχής, οι οποίοι έχουν υποστεί ζημιά από την άνοδο της θερμοκρασίας και τον υπερβολικό αριθμό τουριστών που την επισκέπτονται.

Σύμφωνα με το Reuters, έως και 6.000 τουρίστες επισκέπτονταν καθημερινά την παραλία, ταξιδεύοντας με ταχύπλοα από άλλα νησιά και από την ενδοχώρα της Ταϊλάνδης.

«Το κλείσιμο για τέσσερις μήνες δεν ήταν επαρκές», δήλωσε στο Reuters ο διευθυντής του Γραφείου Εθνικών Πάρκων, Σονγκθάμ Σουκσβάνγκ, προσθέτοντας: «Χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα χρόνο ή ακόμα και ως και δύο χρόνια, ή ίσως και περισσότερο για να ανακάμψει το οικοσύστημα, το οποίο περιλαμβάνει τους κοραλλιογενείς υφάλους, μαγκρόβια δάση και την παραλία».

Ο τουρισμός αποτελεί το 12% της οικονομίας της Ταϊλάνδης, όμως υπάρχουν ολοένα και περισσότερες ανησυχίες για την ικανότητα της χώρας να διαχειριστεί τον όλο και μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.