Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018 07:52

Σέρβοι δημοσιογράφοι ξεναγούνται στον νομό Λάρισας

Τις περιοχές του νομού Λάρισας, όπως τον Κίσσαβο, τον Όλυμπο, τα παράλια του νομού, τα γραφικά ορεινά χωριά, αλλά και τα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής επισκέπτονται αυτές τις μέρες Σέρβοι δημοσιογράφοι από ΜΜΕ της βαλκανικής χώρας. Η επίσκεψη των Σέρβων δημοσιογράφων πραγματοποιείται σε συνεργασία του δήμου Λαρισαίων με το Επιμελητήριο της πόλης και στοχεύει στην τουριστική προβολή της θεσσαλικής περιοχής στη Σερβία.

Χθες στο πλαίσιο της περιοδείας, η δημοτική Αρχή της Λάρισας πραγματοποίησε συνάντηση με τους δημοσιογράφους στο δημαρχείο της πόλης, παρουσία του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, του προέδρου του Επιμελητηρίου, Σωτήρη Γιαννακόπουλου του αντιδημάρχου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Παναγιώτη Νταή, αλλά και της γγ του δήμου Βασιλικής Μόσιαλου.

Στη συνάντηση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, οι Σέρβοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ εξέφρασαν τις θετικές εμπειρίες που είχαν αυτές τις μέρες από την επίσκεψη τους στον νομό Λάρισας. Από τη μεριά της η δημοτική Αρχή παρουσίασε αναλυτικά τις δυνατότητες της περιοχής, ώστε να γίνει ένας τουριστικός προορισμός για όλο τον χρόνο.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ελληνοσερβική φιλία, στις δυνατότητες της πόλης και στην προσπάθεια προβολής της περιοχής ως τουριστικού προορισμού. Ο δήμαρχος μίλησε για το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, σημειώνοντας πως είναι το μοναδικό που βρίσκεται εντός του αστικού ιστού. Επίσης τόνισε πως σε λίγο καιρό εκτός από επισκέψιμο θα είναι και λειτουργικό «ώστε να μπορούμε να δούμε παραστάσεις».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος υποστήριξε πως υπάρχει συμφωνία με τον δήμο Λαρισαίων, ώστε να οργανωθούν όλοι οι δήμοι του νομού «και να δημιουργηθεί ένα ενιαίο στρατηγικό πρόγραμμα για το τουριστικό προϊόν».

«Η Λάρισα είναι η μοναδική πόλη με ένα αρχαίο θέατρο στον ιστό της πόλης. Επίσης, έχει 68 χιλιόμετρα ακτογραμμής, τον Κίσσαβο, τον Όλυμπο, αλλά και την πατρίδα του Αχιλλέα που είναι τα Φάρσαλα» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιαννακόπουλος και συμπλήρωσε ότι στόχος της πρωτοβουλίας για την τουριστική προβολή του τόπου είναι να συνδεθούν τα μοναδικά αξιοθέατα με την τοπική γαστρονομία της περιοχής.

Από την πλευρά της, η γγ του δήμου Λαρισαίων, Βασιλική Μόσιαλου, είπε ότι ο διοικητικός μηχανισμός του δήμου θα είναι διαθέσιμος να υποστηρίξει τις κοινές προσπάθειες ώστε «αυτή η συνάντηση να καρποφορήσει σε ένα τομέα που έχει μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς».

Σημειώνεται πως παρούσα στην συνάντηση ήταν και η υπεύθυνη του γραφείου του ΕΟΤ στο Βελιγράδι, Σοφία Λαζαρίδου. Η κ. Λαζαρίδου είπε πως δίνεται η ευκαιρία να υλοποιηθεί η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού για την προώθηση και την προβολή περιοχών της Ελλάδας ως προορισμούς 365 ημερών τον χρόνο.

«Η περιοχής σας συνδυάζει το βουνό και τη θάλασσα, μια υπέροχη φύση, ιστορικά μνημεία, αλλά και μνημεία της φύσης, όπως είναι ο Όλυμπος που μπορούν να συνδυαστούν σε τουριστικά πακέτα με ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα για την περιοχή» σημείωσε.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε η δυνατότητα στους Σέρβους δημοσιογράφους να πραγματοποιήσουν ερωτήσεις προς τον δήμαρχο της Λάρισας. Επίσης, εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για την περιοχή, ενώ έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την δυνατότητα υλοποίησης προγραμμάτων ιατρικού τουρισμού μέσω των ασφαλιστικών ταμείων.