Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018 07:40

Επενδυτική άνθηση στο νησί της Κρήτης

Κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στο νησί της Κρήτης, επικροτεί η Περιφέρεια, η οποία συνεργάζεται σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, με φορείς, και ιδιώτες για τον ποιοτικό τουρισμό.

Ο κ. Αρναουτάκης έκανε λόγο για επενδυτική άνθηση στο νησί, όταν και παραβρέθηκε στα εγκαίνια ξενοδοχείου 5 αστέρων στα Μάλια παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, Αρχών, εκπροσώπων του ΕΟΤ, της Αυτοδιοίκησης, του τουρισμού και επιχειρηματίες.

Τέτοιες ποιοτικές μονάδες, όπως το «Άμμος» επισήμανε ο κ. Αρναουτάκης, αναβαθμίζουν σημαντικά τον τουρισμό στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή των Μαλίων. «Είμαστε στο πλευρό των επενδυτών για την κατασκευή νέων σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων αλλά και για την αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων. Οι νέες επενδύσεις και αναβαθμίσεις των ξενοδοχειακών μονάδων θα δώσουν ανάπτυξη, απασχόληση και πάρα πολλές θέσεις εργασίας στο νησί», τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης επισημαίνοντας παράλληλα ότι και το κράτος είναι ανάγκη να αναβαθμίσει τις δικές του υποδομές. Επίσης στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στα Μάλια, αλλά και στην ανάγκη αναβάθμισης των δημοσίων υποδομών αναφέρθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, με τους θεσμικούς φορείς να αναφέρουν πως «Τα Μάλια με τέτοιες μονάδες ανοίγουν σελίδα στον ποιοτικό τουρισμό».

Όπως έγινε γνωστό το 5στερο ξενοδοχείο διαθέτει 160 κρεβάτια και προήλθε μετά από ριζική ανακαίνιση-αναβάθμιση σε διάστημα 5 μηνών. Στο χώρο πριν δεκαετίες είχε λειτουργήσει πανσιόν ενώ τα τελευταία χρόνια λειτούργησαν ξενοδοχεία ενός και δύο αστέρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ