Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 10:00

Ο δήμος Αλοννήσου φιλοξένησε διεθνή ΜΜΕ για την προώθηση του προορισμού

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι δράσεις προβολής του δήμου Αλοννήσου προκειμένου να πετύχει αύξηση της τουριστικής κίνησης κυρίως από τις αγορές του εξωτερικό.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από προσπάθειες του δήμου, ξένοι δημοσιογράφοι επισκέφτηκαν το νησί, οι οποίοι και ξεναγήθηκαν στα γραφικά χωριά καθώς και σε πλήθος παραλιών, δοκίμασαν τα ιδιαίτερα τοπικά εδέσματα, ενώ ενημερώθηκαν σχετικά με το θαλάσσιο πάρκο και το εύρος δραστηριοτήτων που προσφέρει ο τόπος.

Την αρχή έκαναν Ολλανδοί δημοσιογράφοι, οι οποίο υλοποίησαν αφιέρωμα στο περιοδικό - ταξιδιωτικό οδηγό "Reisgids" που είναι το επίσημο μέσο του Συνδέσμου Καταναλωτών Ολλανδίας. Παράλληλα, κατέφθασε και δημοσιογραφική αποστολή για τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με το τουριστικό «προϊόν» της Αλοννήσου, με στόχο τη δημιουργία αφιερώματος στο διεθνή δημοφιλή διαδικτυακό τόπο του "Vanity Fair" Ιταλίας.

Το ενδιαφέρον από έγκριτα ΜΜΕ όμως, για το νησί με το μεγαλύτερο φυσικό θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης δεν σταμάτησε εδώ, καθώς το νησί επισκέφθηκε και Γαλλίδα δημοσιογράφος, προκειμένου να υλοποιήσει αφιέρωμα στην "ActuCote Toulouse", καθιερωμένη εφημερίδα της Τουλούζης με 48.000 συνδρομητές, τον ιστότοπο της εφημερίδας με ένα εκατομμύριο επισκέπτες μηνιαίως, την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Neoplanete για τον πράσινο τουρισμό και το περιοδικό που διαμορφώνει ταξιδιωτικές τάσεις "FlyandGo", που διανέμεται σε όλα τα αεροδρόμια της Νότιας Γαλλίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ