Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 07:43

12.000 Σέρβους τουρίστες περιμένει φέτος η Ζάκυνθος

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε ο πρέσβης της Σερβίας στη χώρα μας, Ντούσαν Σπασόγεβιτς, ο οποίος είχε σειρά επαφών με τις τοπικές αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες, έδειξε το ενδιαφέρον του για τους αναρίθμητους τουρίστες που έρχονται εδώ για διακοπές (ειδικά από την πατρίδα του) και ανέφερε πως τα θέματα ασφάλειας είναι τα πιο σημαντικά για τους Σέρβους.

Ο πρέσβης είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο και εκεί ήταν ο αστυνομικός διευθυντής Τριαντάφυλλος Πανώριος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φώτης Κότης.

Ο κ. Σπασόγεβιτς δήλωσε ότι «υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον και αγωνία για τους Σέρβους που κάνουν εδώ διακοπές καθώς δεν πρέπει να προκληθούν ακρότητες με τουρίστες άλλων εθνικοτήτων. Άλλωστε τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού με το φόνο του Αμερικανού τουρίστα δεν ξεχνιούνται και επιπλέον φέτος έχουμε τους ποδοσφαιρικούς αγώνες λόγω Μουντιάλ». Ο πρέσβης της Σερβίας ανέφερε πως «φέτος δεν υπάρχουν προβλήματα όπως πέρυσι και σημείωσε ότι γίνεται δουλειά με την αστυνομία».

Ο πρέσβης στη συνέχεια εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «βρίσκεται στη Ζάκυνθο και είπε ότι οι δύο χώρες -Ελλάδα και Σερβία- έχουν συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, ενώ χαρακτήρισε αδέλφια τους Σέρβους και τους Έλληνες. «Φέτος αναμένονται 10.000 έως 12.000 επισκέπτες από τη Σερβία στη Ζάκυνθο και δουλεύουμε για να μην υπάρχουν προβλήματα, όπως πέρυσι», είπε χαρακτηριστικά ο πρέσβης και στάθηκε στην ιδιαιτερότητα του επικείμενου Μουντιάλ λέγοντας πως θα έχουμε πανηγυρισμούς αλλά πρέπει να αποτραπούν φαινόμενα χουλιγκανισμού ή ακρότητες με αντίπαλες ομάδες γι' αυτό και συνεργάζονται με την αστυνομία. «Εμείς στο Βελιγράδι έχουμε 200.000 επισκέπτες από τη Μ. Βρετανία και δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Εδώ βέβαια είναι νέοι, είναι και το ποτό... αλλά συνομίλησα με τουριστικούς πράκτορες από τη Σερβία και μου είπαν πως δεν θα έχουμε πρόβλημα» σημείωσε ο κ. Σπασόγεβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ