Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013 11:45

Top 5 bike friendly πόλεις του κόσμου!!!

Για αυτούς που αγαπάνε το ποδήλατο διαλέξαμε 5 προορισμούς που σίγουρα θα θέλανε να επισκεφτούν. Έχετε μαζί σας τα απαραίτητα αξεσουάρ και ξεκινάμε ....

ΆμστερνταμΗ ολλανδική πρωτεύουσα σίγουρα είναι από αυτές που τιμά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ποδήλατο. Με το πιο οργανωμένο σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων, ενοικιάστε το ποδήλατο που επιθυμείτε και ξεκινήστε το ταξίδι ανακάλυψης της πόλης. Γνωρίστε τις γραφικές γείτονες, ανεβοκατεβείτε γέφυρες και πάρτε ανάσες δροσιάς στις όχθες.

Φλωρεντία


Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει ποδήλατο και ειδικό χώρο στάθμευσης για αυτό. Άνθρωποι κάθε ηλικίας το χρησιμοποιήουν για να πάνε στην δουλειά τους αλλά και για τις βόλτες τους στην πόλη.

Παρίσι


Διαθέτει ένα από τα καλύτερα συστήματα ενοικίασης ποδηλάτων, παρουσιάζοντας μεγάλη επιτυχία καθώς πολύς κόσμος άφησαν στην άκρη το αυτοκίνητο και πηγαίνουν στις δουλειές μέσα από τους ποδηλατόδρομους, ακόμη και αν δεν είναι η πιο σύντομη οδός.

ΒερολίνοΠάνω από το 30% των Βερολινέζων δηλώνουν ως βασικό μέσο μεταφοράς το ποδήλατο.  Επίσης αν θέλετε να μάθετε πληροφορίες για τις καλύτερες διαδρομές τότε επισκεφτείτε το Berlin Wall Trail όπου οι ειδικοί είναι διαθέσιμοι να σας εξυπηρετήσουν.

ΒαρκελώνηΟύτε ο ήλιος λείπει ούτε το ποδήλατο από την Βαρκελώνη καθώς ο κόσμος κινείται αποκλειστικά με αυτό σε όλη την πόλη.  Με το ποδήλατο πηγαίνουν στις δουλειές τους, κάνουν τις βόλτες τους και κατεβαίνουν και στις παραλίες.

Γιάννης Παναγόπουλος

johnpana@hotmail.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Φύγαμε για Γύθειο!!! Oktoberfest 2013 »