Παρασκευή, 18 Μαϊος 2018 01:08

Η τουριστική σεζόν ξεκίνησε στα Χανιά

Μηνύματα αισιοδοξίας για την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης στα Χανιά στέλνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος των ξενοδόχων του νομού Μανόλης Γιαννούλης σημειώνοντας, ότι όλα τα δεδομένα συνηγορούν προς αυτή την εκτίμηση.

Τα ελληνικά ξενοδοχεία έχουν αναβαθμιστεί, μας λέει, οι τιμές είναι καλές για τους πελάτες, κατά συνέπεια δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την φετινή σαιζόν στα Χανιά, που αναμένεται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των πτήσεων της εταιρίας Rynair στα Χανιά, ο κ. Γιαννούλης ανάφερε ότι οι συνδέσεις της εταιρίας με το εξωτερικό συνεχίζονται κανονικά γεγονός που δεν επηρεάζει τις ροές των τουριστών από αυτές τις αγορές.

Μάλιστα εκτίμησε ότι το κενό που άφησε η εταιρία στην εγχώρια αγορά, θα καλυφτεί γρήγορα από άλλη εταιρία.

Τα Χανιά και η Κρήτη γενικότερα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το φαινόμενο του υπερ-τουρισμού ξεκαθαρίζει ο κ. Γιαννούλης και τονίζει ότι κάποιες στιγμές τις ημέρες με τις ελεύσεις κρουαζιεροπλοίων παρατηρείται συνωστισμός, που όμως αντιμετωπίζεται.

H Κρήτη μπορεί να δεχτεί πολλαπλάσιο τουρισμό υποστηρίζει ο κ. Γιαννούλης, καθώς το τουριστικό προϊόν του νησιού εμπλουτίζεται με νέες τουριστικές μονάδες.