Πέμπτη, 03 Μαϊος 2018 07:42

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα φετινά δεδομένα για την τουριστική κίνηση προς την Αστυπάλαια

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά είναι τα φετινά δεδομένα για την τουριστική κίνηση προς την Αστυπάλαια, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των προκρατήσεων.

Το ενδιαφέρον ξένων αγορών έχει κυρίως επικεντρωθεί στο γεγονός ότι το νησί των Δωδεκανήσων έχει δημιουργήσει την εικόνα ενός κοσμικού μεν προορισμού αλλά με ποιοτικά στοιχεία. Και αυτό, όπως δήλωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καμπούρη στο ΑΠΕ «οφείλεται στο γεγονός της επιλεκτικής προσέγγισης σε Ελλάδα και εξωτερικό με ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του προορισμού που ταυτίζονται με τη διαμορφούμενη πλέον ζήτηση για περιοχές που δεν έχουν μεν μαζικότητα, έχουν όμως την καλώς εννοούμενη κοσμικότητα».

«Η επιτυχία αυτού του συνδυασμού "συνέχισε η κυρία Καμπούρη" διαφαίνεται και από τις πληρότητες που στην υψηλή περίοδο αναμένεται να προσεγγίσουν το 100% παράλληλα με τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου που από τώρα έχει εμφανίσει δείγματα ανάκαμψης σε επίπεδο προσέλευσης επισκεπτών. Σε αυτό συνέβαλαν και οι σημαντικές αλλαγές των ακτοπλοϊκών δρομολογίων αλλά και οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων, κυρίως τον Ιούλιο και Αύγουστο».

Ο Δήμος Αστυπάλαιας, στο μεταξύ, έχει οργανώσει το σύνολο της στρατηγικής του και στις αρχές Μαϊου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας ταυτότητας του νησιού από τα στελέχη της εταιρίας συμβούλων που έχει αναλάβει την προβολή του νησιού και που ήδη, από τον περασμένο χρόνο, αναπτύσσεται με πρωτότυπες μεθόδους και σύγχρονα «εργαλεία» του μάρκετινγκ, πέρα από ξεπερασμένες πρακτικές.