Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 01:18

Το υπ. Τουρισμού στη Σύνοδο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού & Ταξιδίων WTTC

Το υπουργείο Τουρισμού για πρώτη φορά συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο Κορυφής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδίων & Τουρισμού WTTC, μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς συναντήσεις στον τουρισμό, που πραγματοποιήθηκε στο Μπουένος Άιρες.

Το υπουργείο εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Γιώργος Τζιάλλας, ο οποίος στο περιθώριο της Συνόδου του WTTC πραγματοποίησε συναντήσεις με κυβερνητικούς αξιωματούχους και παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Αργεντινής, αλλά και άλλων χωρών.

Συγκεκριμένα, σε συνάντηση με την πρόεδρο του WTTC, Gloria Guevara, συζήτησαν για τη σημαντική συνεισφορά του τουρισμού στην παγκόσμια οικονομία και τις προτεραιότητες στην τουριστική ανάπτυξη, ενώ ο κ. Τζιάλλας την ενημέρωσε για την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική, που έχει στόχο 365 ημέρες το χρόνο τουρισμό στην Ελλάδα, και για τη συνεργασία στην υλοποίησή της με το σύνολο των παραγωγικών δυνάμεων και τον ιδιωτικό τομέα.

Με την υφυπουργό Τουρισμού της Πορτογαλίας Ana Godinho συμφώνησαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να διεκδικήσουν πόρους για τον τουρισμό από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά το σχεδιασμό και τη διαπραγμάτευση για την επόμενη προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Τζιάλλας είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Τουρισμού της Αργεντινής, Gustavo Santos, τον πρόεδρο του Τουριστικού Επιμελητηρίου Αργεντινής Aldo Elias και τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Αργεντινής Μario Ijelmanγια τις προοπτικές ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από την Αργεντινή.

Eπίσης, παρουσία του πρεσβευτή της Ελλάδας στο Μπουένος Άιρες Δημήτρη Ζεβελάκη και του Αλέξανδρου Οικονόμου, εμπορικού ακόλουθου, συναντήθηκε με τους Γιώργο Χρυσανθακόπουλο αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδας- Αργεντινής και Γιώργο Σουβατζή, γραμματέα του Επιμελητηρίου.

Τέλος, ο κ. Τζιάλλας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον διάσημο σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα, ο οποίος συμμετείχε στη Σύνοδο του WTTC με την ιδιότητα του ξενοδόχου που επενδύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ο οποίος έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα και την επιτυχία της στην ανάπτυξη του τουρισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ