Κυριακή, 29 Απριλίου 2018 07:11

Thomas Cook: Η Ελλάδα δεύτερος πιο περιζήτητος προορισμός για το καλοκαίρι

Η Ελλάδα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προορισμός της Thomas Cook γι αυτό το καλοκαίρι, μετά την Ισπανία (Βαλεαρίες και Κανάρια) που βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πρώτη θέση, όσον αφορά τα επίπεδα πωλήσεων.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσιάζει ο τουρ οπερέιτορ για το καλοκαίρι του 2018, στη ζήτηση για Ελλάδα κυριαρχούν τα ζευγάρια με τις κρατήσεις αποκλειστικά για ενηλίκους να παρουσιάζουν αύξηση 5% σε σχέση με πέρυσι και αντιπροσωπεύουν το 64% του συνόλου κρατήσεων για Ελλάδα.

Η Τουρκία βρίσκεται προς το παρόν στην τρίτη θέση σε επίπεδα πωλήσεων πραγματοποιώντας όμως ισχυρή επάνοδο, με τις τρέχουσες πωλήσεις να παρουσιάζουν αύξηση άνω της ισπανικής ενδοχώρας και των Καναριων συνδυαστικά και μειώνοντας παράλληλα την απόσταση με την Ελλάδα. Η αύξηση των πακέτων διακοπών για Τουρκία κυμαίνεται στο 84% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τον Thomas Cook, η επιτυχία της Τουρκίας οφείλεται στις χαμηλές τιμές και την ποιότητα των ξενοδοχείων all inclusive, και το κοινό που την επιλέγει αυτό το καλοκαίρι είναι κυρίως οικογένειες –φθάνουν το 61% των κρατήσεων οργανωμένων διακοπών στη χώρα.

Παρότι η Τουρκία δεν είναι ανάμεσα στους κορυφαίους όρους αναζήτησης, οι χρήστες του διαδικτύου που την αναζητούν πείθονται συχνότερα για κράτηση από ο,τι σε οποιονδήποτε άλλο προορισμό.

Η Αίγυπτος επιστρέφει επίσης, με αύξηση 89% των κρατήσεων. Το 51% των κρατήσεων για Αίγυπτο προέρχονται από οικογένειες.

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι ΗΠΑ και στην πέμπτη η Καραϊβική αντικαθιστώντας την Κύπρο από την περυσινή κατάταξη.

Πηγή: protothema