Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 11:13

Αίγινα: Ο παράδεισος δίπλα στην Αθήνα

Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει έναν από τους πιο ευλογημένους τόπους της Ελλάδας. Ένα νησί που οι ομορφιές του αναδεικνύονται και τις 4 εποχές του χρόνου. Απέχει μόλις 17,5 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά και πολλοί το προτιμούν για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου διότι βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Το νησί διαθέτει άριστη τουριστική υποδομή με μεγάλη ποικιλία από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, διαμερίσματα, εστιατόρια και μπαρ.

Περπατήστε στα πλακόστρωτα σοκάκια και θαυμάστε τα αρχοντικά με τις κίτρινες και ρόδινες προσόψεις που κρατούν άγρυπνη την αρχιτεκτονική του νησιού.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Τα σημαντικότερα αξιοθέατα  της Αίγινας  είναι ο θεαματικός ναός της Αφαίας, ο οποίος χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ., το αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο, το ιερό του Ελλανίου Διός, το μουσείο Καπράλου (ζωγραφική - γλυπτική), η Παλαιά Χώρα (Βυζαντινή Αίγινα), το μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου και της Παναγίας Χρυσολεόντισσας, στην Παιλαιοχώρα.

ΠΑΡΑΛΙΕΣ
Οι πιο δημοφιλείς παραλίες του νησιού βρίσκονται στην πόλη της Αίγινας, την Αγία Μαρίνα, τη Σουβάλα, το Μαραθώνα, όπου θα βρείτε εγκαταστάσεις για θαλάσσια σπορ και σπορ παραλίας, καθώς και καφετέριες και ταβέρνες

 

Σουβάλα

 

Αγία Μαρίνα

 

Μαραθώνας


Επίσης η παραλία Αιγινήτισσα με τα γαλαζοπράσινα νερά και την πλούσια βλάστηση αποτελεί ιδανική πρόταση για τους λάτρεις του ωραίου.Αξίζει να επισκεφτείτε το Αγκίστρι το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Αίγινα. Το Αγκίστρι προσφέρει χρυσαφένιες παραλίες, αλλά και βραχώδεις ερημικές ακτές για ψάρεμα και κολύμπι, ικανοποιώντας έτσι όλα τα γούστα.