Κυριακή, 08 Απριλίου 2018 07:51

Παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Κίεβο

Σειρά συναντήσεων -με επίκεντρο τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού (UITT) του Κιέβου- είχε στην Ουκρανία η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, Ευρυδίκη Κουρνέτα.

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Τσέγα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΤ Χαράλαμπο Καρίμαλη, επισκέφθηκαν την Έκθεση και το Περίπτερο του ΕΟΤ, όπου είχαν επαφές με παράγοντες της τουριστικής αγοράς της Ουκρανίας και με Έλληνες συνεκθέτες.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, η κ. Κουρνέτα παρουσίασε την υλοποιούμενη εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο στην Ελλάδα και τα θεματικά τουριστικά προϊόντα που καθιστούν τη χώρα μας ιδιαίτερα ελκυστική στο ταξιδιωτικό κοινό της Ουκρανίας.

Επίσης, συζήτησε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο, Πρόεδρο του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γενικό Γραμματέα για τα θέματα προώθησης και προβολής του θρησκευτικού και προσκυνηματικού τουρισμού στην Ουκρανία.

Η κ. Κουρνέτα, παρέστη στην ειδική εκδήλωση στο Κίεβο της πρωτοβουλίας “Sympossio Greek Gourmet Touring” για την προώθηση της γαστρονομίας και του γαστρονομικού πολιτισμού της Ελλάδας, στο εξωτερικό που τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Ουκρανία, η γενική γραμματέας συμμετείχε στις διήμερες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκαν στην Οδησσό, με πρωτοβουλία και διοργάνωση του κοινωφελούς Ιδρύματος Μπούμπουρα, και του ευεργέτη κ. Παντελή Μπούμπουρα που προωθεί και προβάλλει την Ελλάδα στην Ουκρανία μέσω σειράς δράσεων, μεταξύ αυτών και μέσω του Ελληνικού Κέντρου Τουρισμού που έχει συστήσει για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Η κ. Κουρνέτα παρέστη επίσης στην παρέλαση και στην κατάθεση στεφάνων στο Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή του Παραρτήματος Οδησσού του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Σοφρώνη Παραδεισόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για το σημαντικό ρόλο του ΕΙΠ στην προώθηση των διμερών σχέσεων σε νευραλγικούς τομείς, όπως ο πολιτισμός και ο τουρισμός, και διερεύνησαν τις δυνατότητες ανάπτυξης στο μέλλον συνεργασιών που αφορούν στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ