Σάββατο, 07 Απριλίου 2018 07:43

Συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την επαρχία Ανχούι της Κίνας

Το πλαίσιο συνεργασίας σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και του τουρισμού, συνυπέγραψαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Επαρχία Ανχούι της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που αριθμεί 59,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας συνυπογράφηκε από τον αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών θεμάτων, Γιώργο Αλεξάκη και τον Κινέζο γενικό διευθυντή του Γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων της Κινεζικής Επαρχίας Zhou Lixin παρουσία Κινέζων αξιωματούχων, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδυσσέα Ζώρα υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας και εκπροσώπων φορέων του Ηρακλείου.

«Δηλώνουμε την υψηλή πρόθεση μας να συνεργαστούμε στενά σε καίριους τομείς, όπως αυτούς του τουρισμού, της γεωργίας και της έρευνας - εκπαίδευσης και περιμένουμε τη δική σας έμπρακτη ανταπόκριση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξάκης στην Κινεζική αντιπροσωπεία.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού επεσήμανε ότι ήδη από το 2017 υπάρχει νέα απευθείας αεροπορική  γραμμή Πεκίνο - Αθήνα. Ο Κινέζος αξιωματούχος από την πλευρά του, όπως και οι συνεργάτες του εξέφρασαν τη χαρά τους για την παρουσία τους στην Κρήτη και για την υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας. Μάλιστα ο κ. Lixin στις δηλώσεις του μετά το τέλος της σύσκεψης εργασίας εξέφρασε την πεποίθηση πως ξεκινά μια πολύ σημαντική περίοδος συνεργασίας ανάμεσα στις δύο περιοχές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ