Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 07:18

Δυτική Ελλάδα: Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό

Την αισιοδοξία του ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις, ώστε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να αποτελέσει διακριτό τουριστικό προορισμό, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για την τουριστική προβολή της περιφέρειας.

Ειδικότερα, έκανε αναφορά στις προβλέψεις για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος το 2018, ιδιαίτερα από τις τουριστικές αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Ουκρανίας και της Λευκορωσίας. «Τα μηνύματα είναι θετικά. Περιμένουμε νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας» τόνισε ο περιφερειάρχης, παραπέμποντας και στις αυξητικές τάσεις που καταγράφηκαν και το 2017, με 22% αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο του Αράξου, 21% στο αεροδρόμιο του Ακτίου, 12% στο λιμάνι της Πάτρας και 15% στο λιμάνι του Κατακόλου.

«Ο τουρισμός έχει ιδιαίτερο αναπτυξιακό ενδιαφέρον για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, γι αυτό και θα εντείνουμε τις δράσεις μας προς αυτή την κατεύθυνση», πρόσθεσε ο Απόστολος Κατσιφάρας , επισημαίνοντας την αναπτυξιακή διάσταση και τη συμβολή του τουρισμού στην τοπική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, εντάσσεται και η σύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα, μέσω της αγροδιατροφικής σύμπραξης.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε ακόμα στο ολοκληρωμένο σχέδιο για τον τουρισμό, το οποίο όπως είπε, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού, έχοντας ως κεντρικό άξονα την οργανωμένη τουριστική προβολή της Δυτικής Ελλάδας. «Σήμερα υπάρχει ένα πλήρες και εγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιείται» είπε και αναφέρθηκε στους άξονες που είναι ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο εργαλείων επικοινωνίας και μάρκετινγκ, συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, τιμητικές διακρίσεις  και άλλες δράσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  ο κ. Κατσιφάρας στο βραβείο EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον πολιτιστικό τουρισμό, τονίζοντας τα εξής: «Είναι η απόδειξη πως η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέκτησε πρωταγωνιστικό ρόλο σε διεθνές τουριστικό επίπεδο. Το βραβείο αυτό θα ανοίξει διαύλους επικοινωνίας για την Δυτική Ελλάδα και την Πάτρα, καθώς ενταχθήκαμε σε ένα διεθνές τουριστικό δίκτυο περιοχών και προβολής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο περιφερειάρχης, ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν σταδιακά τα γραφεία πληροφόρησης στα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Δυτικής Ελλάδας. Για την απήχηση που έχει η ψηφιακή καμπάνια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,  με τη χρήση της τεχνολογίας και των σύγχρονων μέσων προβολής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας, δίνοντας στοιχεία «για 879.000 θεάσεις που έχουν τα 19 videos του ιστότοπου (western-greece.com), και την απήχηση σε 2.897.000 χρήστες που έχει το web site της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Εμείς λειτουργούμε πάνω στο τρίπτυχο αναγνωρισιμότητα, ελκυστικότητα, επισκεψιμότητα και τα αποτελέσματα που έχουμε φαίνονται, τόσο από την άνοδο των αφίξεων πέρυσι, όσο και από τις προβλέψεις ότι οι αυξητικές τάσεις θα συνεχιστούν και το 2018», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ