Πέμπτη, 08 Φεβρουαρίου 2018 16:05

Σύσκεψη για την καλύτερη προετοιμασία της νέας τουριστικής περιόδου και την Κρουαζιέρα

Η καλύτερη προετοιμασία της πόλης των Χανίων εν όψει της νέας περιόδου για την κρουαζιέρα ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η αντιδήμαρχος Ελευθερία Αλιφιεράκη, εκπρόσωπος του Λιμενικού Ταμείου καθώς και εκπρόσωποι συγκοινωνιακών φορέων της περιοχής.

Το θέμα που κυρίως συζητήθηκε, ήταν αυτό της στελέχωσης με προσωπικό των χώρων υποδοχής των τουριστών στο λιμάνι της Σούδας και, όπως αποφασίστηκε, θα τεθεί εκ νέου σε νέα συνάντηση με συμμετοχή και εκπροσώπου από το Εμπορικό-Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Με βάση τα μέχρι σήμερα στοιχεία για το 2018 έχουν προγραμματιστεί 72 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά με τους υπηρεσιακούς παράγοντες να εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα είναι τελικά μεγαλύτερος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο αναμένεται το μήνα Μάρτιο ενώ από τον Απρίλιο αναμένεται σταδιακά μαζικότερες αφίξεις.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο των προσπαθειών για την τουριστική προβολή των Χανίων, ο δήμος προχωρά στην έκδοση τουριστικού λευκώματος. Το λεύκωμα, 240 σελίδων, θα εκδοθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και σε αυτό θα υπάρχουν πληροφορίες και φωτογραφίες σημείων και περιοχών τουριστικού ενδιαφέροντος.

Το λεύκωμα θα εκδοθεί σε 1.500 αντίτυπα τα οποία θα δοθούν στην Ένωση Ξενοδόχων, στις πύλες εισόδου (αεροδρόμιο και λιμάνι Σούδας) και θα προσφέρονται ως δώρο από την δημοτική αρχή σε υψηλούς επισκέπτες της πόλης.

Η επίσημη παρουσίαση του λευκώματος, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τοποθετείται χρονικά λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.