Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 03:46

«Αστέρι» της χρονιάς χαρακτήρισαν οι Αυστριακοί την Κρήτη

«Αστέρι» της χρονιάς χαρακτήρισαν οι Αυστριακοί την Κρήτη που σημειώνει "ρεκόρ" κρατήσεων τη φετινή τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τα δεδομένα στην έκθεση της Βιέννης, όπου με επιτυχία συμμετέχει η Περιφέρεια Κρήτης για την προβολή του νησιού.

Η «FerienMesse» είναι η σημαντικότερη έκθεση τουρισμού της Αυστρίας με περισσότερους από 150.000 επισκέπτες και σύμφωνα με την TUI, η Κρήτη παρουσιάζει ήδη αύξηση 45% για αυτό και έχει προβεί σε σημαντική επέκταση του προγράμματός της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης είχαν ήδη εξαντληθεί οι προωθητικοί κατάλογοι για την Κρήτη του συγκεκριμένου Tour Operator.

Το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της ΠΕ Ηρακλείου, Ελένη Βουγιουκαλάκη, που είναι υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη παρουσία της Περιφέρειας στην Αυστρία επισημαίνει ότι η τουριστική σεζόν 2018 για την Κρήτη, σύμφωνα με τις ενδείξεις, προβλέπεται εξαιρετική δεδομένου του ιδιαίτερα θετικού κλίματος και των υψηλών ποσοστών κρατήσεων.

Η Ελλάδα βρίσκεται πρώτη με διαφορά στις κρατήσεις με αύξηση της τάξεως του 32,2%, επιβεβαιώνοντας τα στοιχεία που είχε δημοσιοποιήσει η TUI ενώ βάσει της ετήσιας δημοσκόπησης της RUEFA (Ruefa Reisekompass 2018) το 88% των Αυστριακών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει ταξίδι στο εξωτερικό και μάλιστα πάνω από μία φορά μέσα στη χρονιά, ενώ σημαντικό κίνητρο προσφέρει η εξαιρετική κατάσταση της οικονομίας.

Οι Αυστριακοί συγκαταλέγονται στους τουρίστες με την υψηλότερη καταναλωτική δαπάνη, με την αγάπη των Αυστριακών για την Κρήτη να ήταν αισθητή στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης από την αθρόα προσέλευση των ενδιαφερομένων, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη προβεί σε κράτηση για το Φεβρουάριο του 2018, στους οποίους δόθηκε ενημερωτικό υλικό καθώς και περαιτέρω πληροφορίες, ενώ προσφέρθηκαν παραδοσιακά Κρητικά προϊόντα.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μ. Βαμιεδάκης, ο οποίος δήλωσε: «Για άλλη μια χρονιά επιβεβαιώνεται ότι η Αυστρία μπορεί να είναι μια μικρή αγορά σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές, αλλά αποτελείται από ποιοτικούς επισκέπτες πιστούς στην Ελλάδα και την Κρήτη. Η πορεία των προκρατήσεων κινείται πολύ θετικά, γεγονός πολύ σημαντικό, διότι θωρακίζει τις πληρότητες σε σχέση με τις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, οι οποίες αποτελούν ερωτηματικό για τη φετινή χρονιά, μετά την σταδιακή επαναφορά στο προσκήνιο της Τουρκίας και Τυνησίας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ