Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 04:57

Ονειρούπολη και Φαλακρό τα δυνατά χαρτιά της Δράμας

Ο Άγγελος Καλλίας, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Δράμας, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ υπογράμμισε ότι στην περιοχή υπάρχει τουριστική κίνηση δύο ταχυτήτων: στη πόλη της Δράμας η πληρότητα έφτασε το 90%, στη περιφέρεια του νομού, στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, κυμάνθηκε μεταξύ 60% και 70%.

Ο κ. Καλλίας υπογραμμίζει ότι η λειτουργία της Ονειρούπολης ήταν και φέτος καταλυτική στην ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς Έλληνες και Βούλγαροι έσπευσαν να την επισκεφθούν και να περάσουν λίγες όμορφες μέρες. Στον ορεινό όγκο, πρόσθεσε, η τουριστική κίνηση οφείλεται στην ύπαρξη του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού, το οποίο όμως δεν λειτούργησε σωστά και οργανωμένα.

Όπως ανέφερε ο κ. Καλλίας, το χιονοδρομικό δεν έτυχε από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (Α.Μ.Θ) της ανάλογης προβολής, ώστε να προσελκύσει ακόμα περισσότερο κόσμο και να τονωθεί το τουριστικό προϊόν στον ορεινό όγκο της Δράμας.

«Μπορεί το χιόνι στο Φαλακρό να είναι λίγο και να μην προσφέρεται για χιονοδρομίες, αλλά ως προορισμός προσφέρεται για βόλτες, παιχνίδια και όμορφες αποδράσεις. Δυστυχώς όμως η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. δεν έκανε τίποτα για να το προβάλει και να το στηρίξει, εκτός κι αν το χιονοδρομικό κέντρο ανήκει σε άλλη Περιφέρεια; Είναι επίσης άγνωστο αν θα λειτουργήσει και με ποιο τρόπο το χιονοδρομικό μετά την εορταστική περίοδο, καθώς δεν υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και γενικότερα υπάρχει μια άρνηση από την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. να το ενισχύσει λόγω και πολιτικών σκοπιμοτήτων μετά την έντονη διαφωνία περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη Δράμας» είπε.

Ο κ. Καλλίας σημείωσε ότι ο μέγιστος αριθμός διανυκτερεύσεων ήταν δύο με τρεις νύχτες, ενώ η χειμερινή περίοδος είναι για τη Δράμα το δυνατό της χαρτί για στήριξη του τουριστικού προϊόντος και -όπως είπε- αν χαθεί, τότε οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες της περιοχής θα τα βγάλουν πολύ δύσκολα πέρα.