Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 03:28

Τα σχέδια της Fraport Greece για το αεροδρόμιο της Καβάλας

Τα σχέδια της για την ανάπτυξη του αεροδρομίου Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», συνολικής αξίας 10 εκ. ευρώ παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Καβάλας η Fraport Greece.

Η επένδυση για την αναδιαμόρφωση και επέκταση του κτιρίου του τερματικού σταθμού κατά 2,000 m2 θα ξεπεράσει τα 10 εκατ, σύμφωνα με όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell. "Μέχρι το 2019, το αεροδρόμιο θα είναι σε θέση να παρέχει σύγχρονες ανέσεις για το επιβατικό κοινό αλλά και ικανή χωρητικότητα για τον όγκο επιβατών τόσο μέχρι το 2026 όσο και για το απώτερο μέλλον", πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι το αεροδρόμιο της Καβάλας αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι των πολιτισμών και πύλη προς μερικούς από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς και τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας ενώ τόνισε ότι οι εργασίες αναβάθμισης του αεροδρομίου πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα.

"Ήδη το αεροδρόμιο είναι πλήρως στελεχωμένο και λειτουργικό ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αυξημένο αριθμό των πτήσεων που έχουν εκτραπεί στο «Μέγας Αλέξανδρος» κατά τη διάρκεια των έργων του δημοσίου στη Θεσσαλονίκη", επεσήμανε ο κ. Zinell.

Tα σχέδια που παρουσίασε η Fraport Greece περιλαμβάνουν την επέκταση τερματικού σταθμού κατά 2,000 m2, την εγκατάσταση ενός μοντέρνου συστήματος διαχείρισης αποσκευών, όπως επίσης και την αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού.

Σημειώνεται ότι η Fraport Greece πραγματοποιεί μία σειρά εκδηλώσεων στις 14 περιοχές που εξυπηρετούν τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται με στόχο την ανάπτυξη στενών επαφών και σχέσεων εμπιστοσύνης και διαφάνειας με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς των περιοχών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των τοπικών φορέων της Καβάλας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ