Παρασκευή, 08 Δεκεμβρίου 2017 02:43

Έλενα Κουντουρά: «Ο τουρισμός είναι τομέας υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση»

Με αναφορά στις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία άνοιξε την ομιλία της η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, από το βήμα του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, επισημαίνοντας ότι η επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας με τους θεσμούς, άνοιξε τον δρόμο για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Μεταξύ άλλων η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι η ελληνική οικονομία, «τρέχει» πλέον με θετικούς ρυθμούς και καταγράφει διαρκή βελτίωση στα θεμελιώδη μεγέθη της: στη βιομηχανική παραγωγή, την μεταποίηση, το λιανικό εμπόριο, τις εξαγωγές και φυσικά στον τουρισμό, με επιδόσεις-ρεκόρ σε όλα τα τουριστικά μεγέθη.

Ο τουρισμός είναι τομέας υψηλής προτεραιότητας για την κυβέρνηση επανέλαβε η υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί ισχυρή κινητήρια  δύναμη για την οικονομία, την ανάπτυξη, την απασχόληση.

Για το 2017 τονίστηκε πως είναι θεαματική χρονιά, με αύξηση που κινείται πάνω από 9%  στις διεθνείς αφίξεις και εκτιμάται ότι οι συνολικές αφίξεις θα αγγίξουν τα 30 εκατομμύρια.

Τέλος, ειδική αναφορά έγινε και στον άξονα των επενδύσεων, καθώς τονίστηκε ότι 300 επενδυτικές προτάσεις υποβλήθηκαν την τελευταία διετία στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Τουρισμού, για υφιστάμενα και νέα 4στερα και 5άστερα ξενοδοχεία και αδειοδοτήσεις ειδικών τουριστικών υποδομών. Την ίδια στιγμή, 17 σύνθετα τουριστικά καταλύματα βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδότησης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ