Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2017 17:13

Έκλεισε ο κύκλος των εργασιών του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού

Επιτυχώς έκλεισε ο κύκλος των εργασιών του 13ου Διεθνούς Συνεδρίου Τουρισμού, IMIC 2017 και του 5ου Συνεδρίου Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που έλαβε χώρα στις 19-21 Οκτωβρίου 2017 με θέμα «Τουρισμός, Τάσεις, Προοπτικές και Επιπτώσεις στις Επιχειρήσεις και τους Προορισμούς» στο Συνεδριακό Κέντρο Πέτρος Μ. Νομικός, στο Φηροστεφάνι.

Βασικός πυλώνας συζητήσεων του φετινού συνεδρίου αποτέλεσε η τουριστική ανάπτυξη και η συμβολή του τουριστικού κλάδου στους προορισμούς και τις επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα της απαραίτητης συμμετοχής όλων των εμπλεκόμενων φορέων των τοπικών κοινωνιών. Στο συνέδριο μεταξύ άλλων συζητήθηκαν ζητήματα αερομεταφορών, διαχείρισης προορισμών, θέματα τουρισμού ειδικού ενδιαφέροντος που υποστηρίζουν τη νέα τάση για αειφορία και την ανάγκη για βιώσιμο τουρισμό, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πεδίο του ξενοδοχειακού κλάδου και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του με νέες πλατφόρμες κρατήσεων και εφαρμογές ή άλλα κανάλια διαδικτυακής διανομής των τουριστικών προϊόντων. Μάλιστα, με σκοπό την ανάπτυξη νέων ψηφιακών δεξιοτήτων στον τουρισμό, η Google οργάνωσε στο πλαίσιο του Συνεδρίου επιμορφωτικό σεμινάριο ? workshop με θέμα: "Grow Greek Tourism Online".

Στο εν λόγω συνέδριο παρευρέθηκαν 150 σύνεδροι από 14 χώρες, ανάμεσα τους επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, καθηγητές, ερευνητές, φοιτητές και στελέχη που δραστηριοποιούνται ενεργά με τον τουρισμό, και παρουσιάστηκαν συνολικά 70 επιστημονικές μελέτες, κατηγοριοποιημένες σε 18 βασικές ενότητες.

Το συνέδριο οργανώθηκε με την επιστημονική συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ), του South Australia University και του Αμερικανικού Ball State University, ενώ παράλληλα τέθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και του Δήμου Θήρας.

Από τους ομιλητές ξεχώρισαν οι Πρόεδροι του Συνεδρίου κ.κ. Τσάρτας Πάρις, καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και Παπαθεοδώρου Ανδρέας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και οι επίτιμοι προσκεκλημένοι κ.κ Pechlaner Harald, καθηγητής του Catholic University of Eichstatt-Ingolstadt της Γερμανίας και Airey David, καθηγητής του Surrey University της Αγγλίας, Σπιλάνης Ιωάννης και Τερκενλή Θεανώ, καθηγητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου , ενώ το συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ Ζώρζος Νικόλαος, δήμαρχος Θήρας και Καραμολέγκος Εμμανουήλ, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ