Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 13:20

Ελ. Κουντουρά: "Προτεραιότητα για την κυβέρνηση ο τουρισμός"

Τις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα ως παγκόσμιος, ελκυστικός προορισμός για τουρισμό και για επενδύσεις, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στην ομιλία της στο συνέδριο της Prodexpo.

«Μέσα σε συνθήκες σταθερότητας που εξασφάλισε η κυβέρνησή μας και με συγκεκριμένο σχέδιο που μας οδηγεί προς την ανάπτυξη, υλοποιούμε την εθνική και περιφερειακή τουριστική πολιτική μας, με στόχο τον τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύουμε τις νέες ευκαιρίες στην τουριστική ανάπτυξη, με οφέλη που θα διαχυθούν σε όλη την Ελλάδα και για επωφελείς επενδύσεις με επίκεντρο την υψηλή ποιότητα» ανέφερε η υπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης, στις διαδοχικές, υψηλές επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού την τελευταία τριετία, που επιτεύχθηκαν μέσα από συγκεκριμένο αναπτυξιακό σχέδιο και κινητοποίησαν σημαντικό διεθνές και εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον.

Περισσότερες από 300 μεγάλες επενδύσεις σε υφιστάμενα και νέα 4στερα και 5στερα ξενοδοχεία, σύνθετα τουριστικά καταλύματα και για αδειοδοτήσεις σε ειδικές τουριστικές υποδομές, όπως είπε, έχουν κατατεθεί την τελευταία διετία στην Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων (ΕΥΠΑΤΕ), που λειτουργεί ως one-stop-shop και διευκολύνει τις διαδικασίες για την έναρξη και υλοποίηση των σχεδίων.

Μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020, ενεργοποιήθηκαν πόροι για την ενίσχυση της μικρομεσαίας τουριστικής επιχειρηματικότητας και για την υλοποίηση έργων υποδομών στον τουρισμό, μεταξύ των οποίων η ανάδειξη και αξιοποίηση δημόσιου κτιριακού αποθέματος, η δημιουργία πολύ-λειτουργικών πάρκων, η αξιοποίηση των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών.

Η υπουργός επισήμανε ότι σε συνέχεια επαφών και διαπραγματεύσεων, η ελληνική τουριστική αγορά προσελκύει σημαντικό ενδιαφέρον από κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς ομίλους που ενισχύουν το ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιό τους στην Ελλάδα, καθώς και από επενδυτές από ΗΠΑ, Μέση Ανατολή, Ρωσία και Κίνα, που είτε έχουν δρομολογήσει συγκεκριμένα σχέδια ή διερευνούν νέες δυνατότητες στον τουριστικό τομέα και στο realestate.

Η Ελλάδα, με τη μοναδική ταυτότητά της, αποτελεί αυτή τη στιγμή την πιο ελκυστική και ανταγωνιστική πρόταση, για νέες ευκαιρίες και νέες επιχειρηματικές κινήσεις στην τουριστική αγορά στη Μεσόγειο και την Ευρώπη, τόνισε η κ. Κουντουρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ