Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 10:11

Φθινοπωρινά δρομολόγια στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Ως τα τέλη Νοεμβρίου θα συνεχίσει η Καλαμάτα να είναι συνδεδεμένη με διεθνείς προορισμούς μέσω τακτικών πτήσεων - και συγκεκριμένα, με το Μόναχο και το Ντίσελντορφ μέσω της Aegean και με τη Βιέννη μέσω της Niki, θυγατρικής της Air Berlin.

 Από την άλλη, σήμερα Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου σταματούν οι φετινές πτήσεις της Aegean από την Καλαμάτα προς την Αγία Πετρούπολη, ενώ μεθαύριο Παρασκευή 26 του μήνα η εταιρεία θα πραγματοποιήσει την τελευταία φετινή της πτήση από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα προς το Παρίσι.Εξ άλλου, στις 2 Οκτωβρίου σταματά η μία από τις δύο εβδομαδιαίες πτήσεις προς Μόναχο, που πραγματοποιεί η Aegean από την Καλαμάτα (η πτήση της Πέμπτης συγκεκριμένα), ωστόσο το συγκεκριμένο δρομολόγιο θα συνεχίσει να εξυπηρετείται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου με πτήση κάθε Κυριακή, σύμφωνα με το μέχρι τώρα ανακοινωμένο πρόγραμμα.

 Σύμφωνα με το ίδιο πρόγραμμα, μέχρι τις 29 Νοεμβρίου θα εξακολουθήσει η πτήση της εταιρείας από Καλαμάτα προς Ντίσελντορφ. Επίσης, όσον αφορά την Aegean, η τελευταία φετινή πτήση Καλαμάτα - Στοκχόλμη θα πραγματοποιηθεί στις 8 Νοεμβρίου.

 Από την πλευρά της, η Niki -θυγατρική εταιρεία της Air Berlin- έχει στον προγραμματισμό της, όπως ισχύει μέχρι σήμερα, να συνεχίσει τα τακτικά δρομολόγια Καλαμάτα - Βιέννη μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου, με μία πτήση την εβδομάδα, κάθε Κυριακή. Η δεύτερη πτήση, της Πέμπτης, σταματά στις 20 του ίδιου μήνα, σύμφωνα με τον τωρινό προγραμματισμό.

 Η ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Τέλος, η γραμμή εσωτερικού Καλαμάτα - Θεσσαλονίκη, που εξυπηρετεί η Astra, συνεχίζει μέχρι την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου με 5 πτήσεις την εβδομάδα (Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή). Από τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, η εξυπηρέτηση του δρομολογίου θα γίνεται πλέον με 2 πτήσεις την εβδομάδα, όπως κάθε χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα, η σύνδεση των δύο πόλεων από την Astra θα γίνεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη. Τη Δευτέρα το αεροπλάνο θα φτάνει στην Καλαμάτα στις 5 το απόγευμα και θα αναχωρεί για Θεσσαλονίκη στις 5.40, ενώ την Πέμπτη η άφιξη στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι και η απογείωση για την συμπρωτεύουσα στις 2.40 μ.μ.