Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014 09:54

Οι προτιμήσεις των Ελλήνων το φετινό καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έφτασε επίσημα στη λήξη του, και η Travelplanet24 παρουσιάζει μέσα από τα δεδομένα της, την ταξιδιωτική τάση των Ελλήνων για την καλοκαιρινή περίοδο του 2014.

Που παρουσιάζεται αύξηση

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν 29% περισσότεροι ταξιδιώτες επέλεξαν φέτος να μετακινηθούν με αεροπλάνο στους καλοκαιρινούς τους προορισμούς. Επιπλέον οι κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν κατά 85% από υπολογιστή και κατά 15% από φορητές συσκευές. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι σημειώνεται αύξηση 18% σε σχέση με το 2013 στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω κινητών συσκευών, όπως tablets και smartphones.

Ταξιδιωτική περίοδος

Οι περισσότερες αναχωρήσεις πραγματοποιήθηκαν την εβδομάδα 21-27 Ιουλίου 2014 ενώ αντίστοιχα την καλοκαιρινή περίοδο του 2013 οι περισσότερες αναχωρήσεις έγιναν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου. Σε σύγκριση με τα δεδομένα της Travelplanet24 σε Τουρκία, Πολωνία, Ρουμανία και Ρωσία οι Έλληνες έχουν την μικρότερη διάρκεια διαμονής όπου υπολογίζεται σχεδόν στις 12 ημέρες και πραγματοποίησαν τις κρατήσεις τους κατά μέσο όρο 37 ημέρες πριν από την αναχώρηση.Δημοφιλείς προορισμοί

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί αναδείχθηκαν η Ρόδος, το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Κέρκυρα και η Μυτιλήνη. Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν οι Έλληνες ταξιδιώτες και σε ευρωπαϊκές πόλεις την περίοδο αυτή με τις περισσότερες πτήσεις να έχουν  προορισμό την Λάρνακα, τις Βρυξέλλες, την Κωνσταντινούπολη, την Σόφια και το Άμστερνταμ. Ενώ κατά την διάρκεια των διακοπών τους οι Έλληνες έκλεισαν τα εισιτήρια τους για να ταξιδέψουν προς την Λάρνακα, την Ρόδο, το Ηράκλειο, τα Χανιά και την Μυτιλήνη με τις τιμές να κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 247€.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που συλλέχθηκαν από την Τravelplanet24 αφορούν εισιτήρια που κλείστηκαν για την ταξιδιωτική περίοδο από 01/06-31/08 2014 και για την ταξιδιωτική περίοδο 01/06-31/08 2013.