Δευτέρα, 07 Ιουλίου 2014 10:16

Ακριβότερη η Μύκονος από τη Νέα Υόρκη

Ακριβότερη η Μύκονος από τη Νέα Υόρκη

Η Μύκονος είναι ένας από τους ακριβότερους προορισμούς στον κόσμο για τους Βρετανούς, αφήνοντας πίσω ακόμα και τη Νέα Υόρκη. Αυτό προκύπτει από τις αναζητήσεις Βρετανών στην τουριστική ιστοσελίδα trivago.co.uk το διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου έως τις 15 Ιουνίου. Το νησί των ανέμων καταλαμβάνει την 7η θέση στην λίστα με τους ακριβότερους προορισμούς, καθώς ένα δίκλινο δωμάτιο κοστίζει κατά μέσο όρο 224 ευρώ.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η περιοχή Βέλντεν στην Αυστρία, που κέρδισε τον τίτλο του ακριβότερου τουριστικού προορισμού, με 316 ευρώ τη βραδιά σε δίκλινο δωμάτιο και ακολουθούν η πόλη Μπέλεκ στην Τουρκία (281 ευρώ) και η Ασκόνα της Ελβετίας (270 ευρώ).

Η δεκάδα συμπληρώνεται με το Πόρτο Βέκιο στη Γαλλία (262 ευρώ), το Μοντρέ της Ελβετίας (259 ευρώ), τη Βοστόνη των ΗΠΑ(259 ευρώ), τη Μύκονο, τη Νέα Υόρκη, το Λοκάρνο και το Λουγκάνο της Ελβετίας στη 10η θέση. Έκπληξη προκαλεί το γεγονός, ότι ακόμα και η Νέα Υόρκη καταλαμβάνει μια θέση μετά τη Μύκονο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι οικονομικότεροι τουριστικοί προορισμοί για του Βρετανούς είναι η Ινδία, η Ταϊλάνδη και η Βουλγαρία, ενώ η λίστα με τους δημοφιλέστερους προρισμούς περιλαμβάνει το Παρίσι, τη Βαρκελώνη και την Ιρλανδία.