Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 00:00

Ανακαλύψτε τις παραλίες της Τζιας

Μπορεί το Σαββατοκύριακο να πέρασε αλλά το επόμενο δεν αργεί. Και επειδή είναι καλό να κάνουμε όνειρα και να προγραμματίζουμε τις εξορμήσεις το travel.eleftheriaonline.gr σας παρουσιάζει τις 5 καλύτερες παραλίες στη Τζια για να απολαύσετε το μπάνιο σας σε κρυστάλλινα νερά.



Σε περίπου μια ώρα από την Αθήνα με το καράβι βρίσκεσαι σε ένα επίγειο παράδεισο. Η Τζια έχει το χάρισμα να «ξεπλένει» από πάνω σου όλα τα προβλήματα της καθημερινότητας και να σε απαλλάσσει από έγνοιες που σε καταδιώκουν. Το Σαββατοκύριακο το μόνο που θέλεις είναι να βρεις μια ωραία παραλία και να αράξεις εκεί μέχρι να πέσει ο ήλιος. Βέβαια στην Τζια μπορείς να βρεις υπέροχα παραδοσιακά ταβερνάκια με τοπικές λιχουδιές και μικρά μαγαζάκια με δροσιστικά cocktails που θα σου κρατήσουν την καλύτερη βραδινή συντροφιά. Είπαμε ωραίες οι παραλίες αλλά θέλεις και το νόστιμο φαγητό και το δροσερό ποτάκι.



Οι top 5 παραλίες που πρέπει να κολυμπήσετε είναι:

Ξύλα: Η πιο δημοφιλής παραλία με άμμο και φυσικά διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται νότια του λιμανιού και η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες και ένα αναψυκτήριο για καφεδάκι.

Γιαλίσκαροι: Εδώ χτυπάει η καρδιά του καλοκαιριού με το beach bar να κερδίζει τις εντυπώσεις όλων με την καλοκαιρινή του μουσική. Η παραλία διαθέτει χρυσή άμμο με τεράστια αρμιρίκια και ευκάλυπτους που προσφέρουν φυσική σκίαση δίνοντας την δυνατότητα να αράξεις από κάτω με το καφεδάκι σου.

Καμπί: Αν είστε από αυτούς που αναζητούν την απόλυτη ησυχία τότε το Καμπί είναι η ιδανική επιλογή για εσάς. Διαθέτει μικρούς κολπίσκους με πεντακάθαρα νερά.

Μαυραμπέλι - Άγιος Φίλιππος: Είπα στο τέλος να προτείνω δύο παραλίες στις οποίες η πρόσβαση γίνεται με σκάφος. Το `Μαυραμπέλι βρίσκεται νοτιότερα από την παραλία Ξύλα. Διαθέτει αμμουδιά με ψιλό βότσαλο με ολόδροσα νερά. Ο Άγιος Φίλιππος βρίσκεται στη νοτιοανατολική πλευρά του νησιού με το εκκλησάκι του Αγίου Φιλίππου να στέκει επιβλητικό. Η παραλία διαθέτει άμμο και βότσαλο και φυσικά καταγάλανα νερά. Προσοχή σε αυτές τις παράλιες μπορείς να προσεγγίσεις μόνο με σκάφος.