Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014 10:32

Σκανδιναβοί: Δημοφιλής αλλά όχι ελκυστική η Ελλάδα

Η Ελλάδα απολαμβάνει την 6η θέση, μεταξύ 89 χωρών, στην κατηγορία δημοφιλέστερων προορισμών διακοπών για φέτος, όσον αφορά τους Σκανδιναβούς.

Όμως στην κατηγορία «Attractiveness» δηλαδή ελκυστικότητα προορισμού, η Ελλάδα είναι στην 35η θέση διεθνώς. Σύμφωνα με την έρευνα «Travel Image» την πρώτη θέση στις προτιμήσεις τους καταλαμβάνουν οι ΗΠΑ, την 2η η Αυστραλία, την 3η η Ισπανία, την 4η η Ιταλία και την 5η η Ταϋλάνδη, ενώ στην συνολική κατάταξη της αξιολόγησης όλων των χωρών ως προς την τουριστική τους εικόνα, βρίσκεται στην 28η θέση.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τη νέα στατιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.300 Σκανδιναβών από την εταιρία A&B ANALYSE και M3 Research τον περασμένο Φεβρουάριο. Η συνολική αξιολόγηση προκύπτει από σειρά κριτηρίων, όπως η αναγνωρισιμότητα μίας χώρας, το πόσο ελκυστική είναι ή φαντάζει στην αντίληψη του Σκανδιναβικού κοινού (σε διάφορες ηλιακές ομάδες και κατηγορίες), κ.α.

Στις δύο μεγαλύτερες επιμέρους κατηγορίες, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 7η θέση στην κατηγορία «Awareness» με 1η την Γερμανία, 2η την Αγγλία και 3η την Ισπανία. Ακολουθεί στην 5η θέση η Γαλλία και αμέσως μετά η Ιταλία. Στην κατηγορία «Attractiveness» δηλαδή ελκυστικότητα προορισμού, η Ελλάδα είναι στην 35η θέση διεθνώς.

Τα παραπάνω στοιχεία οδηγούν σε έναν προβληματισμό για την Σκανδιναβική αγορά, η οποία αποτελεί και την 3η μεγαλύτερη outbound της Ευρώπης, αλλά και που μετρά περίπου 1.500.000 επισκέπτες το χρόνο στην χώρα μας. Αν και η αναγνωρισιμότητα της Ελλάδας είναι υψηλή όπως και η αγάπη των Σκανδιναβών για την Ελλάδα είναι μεγάλη, δυστυχώς στην κατηγορία της ελκυστικότητας η Ελλάδα οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να βελτιώσει τη θέση και να απαλείψει τυχόν αρνητικά στοιχεία ή εντυπώσεις για την εικόνα της.

Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε η έκθεση Grekland Panorama που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος στην Στοκχόλμη, η διοργανώτρια εταιρία North Events επενδύει σε ακόμη δυναμικότερη προβολή της Ελλάδας μεταφέροντας την έκθεση στο μεγαλύτερο σφαιρικό εκθεσιακό κέντρο του κόσμου, το Ericsson Globe σε μία συνολική έκταση 4.200τμ. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 13 έως 15 Φεβρουαρίου 2015.

πηγή:news.gr