Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014 09:48

6 Ελληνικοί προορισμοί στους 20 δημοφιλέστερους στη Μεσόγειο

Η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών www.trivago.gr ερεύνησε και παρουσιάζει τους δημοφιλέστερους Μεσογειακούς προορισμούς με βάση τις κριτικές των ταξιδιωτών για το καλοκαίρι 2014. Αυτό το καλοκαίρι θα έχει χρώμα ελληνικό με τους διάσημους ελληνικούς προορισμούς να έρχονται πρώτοι στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.

Δημοφιλέστεροι Μεσογειακοί προορισμοί

 Για μια ακόμα χρονιά οι ταξιδιώτες δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης και εδραιώνουν στην πρώτη θέση των δημοφιλέστερων προορισμών την Ελλάδα. Το Ημεροβίγλι καταλαμβάνει την πρώτη θέση με διαφορά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών αφήνοντας πίσω διάσημους προορισμούς της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της γειτονικής Τουρκίας.

Στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων ξανά η Ελλάδα και για μια ακόμα φορά η Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα η Οία, δικαιολογώντας με τον καλύτερο τρόπο τη φήμη του ωραιότερου νησιού της Μεσογείου. Στην έκτη θέση συναντάμε ξανά τη Σαντορίνη και πιο συγκεκριμένα τα Φηρά, ενώ στην όγδοη θέση το νησί των ανέμων με ποσοστό δημοτικότητας 83%.

Τη λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών συμπληρώνει το Ρέθυμνο της Κρήτης, ενώ δυο θέσεις πιο κάτω, ένας ακόμα ελληνικός προορισμός κάνει την εμφάνιση του, τα Χανιά.

- Η λίστα είναι αποτέλεσμα της δημοτικότητας των προορισμών με βάση τις κριτικές των χρηστών στην trivago αλλά και σε 150 διαφορετικά booking sites. Τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία αυτής της λίστας είναι οι προορισμοί να διαθέτουν τουλάχιστον 5000 κριτικές χρηστών από όλο τον κόσμο και τουλάχιστον 60 ξενοδοχεία ανά προορισμό.