Παρασκευή, 30 Μαϊος 2014 00:01

Lufthansa: Το μεγαλύτερο πάρτι καϊπιρίνια στον κόσμο

Πρόκειται για έναν από τους πιο εμβληματικούς κωδικούς πτήσης της Lufthansa: το βράδυ μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, η πτήση LH500 με προορισμό το Ρίο φιλοξένησε το μεγαλύτερο πάρτι με καϊπιρίνια στον κόσμο. Αμέσως μετά την απογείωση του αεροσκάφους, στις 22.15, οι 352 επιβάτες απόλαυσαν το εθνικό ποτό της Βραζιλίας, ένα δροσερό κοκτέιλ με Cachaça, χυμό μοσχολέμονου, ζάχαρη και πάγο, που τους προσέφερε το 14μελές προσωπικό.

Η παρουσίαση των κοκτέιλ ήταν εξαιρετική- έξι καρότσια σερβιρίσματος μετατράπηκαν σε κινητά μπαρ, στολισμένα με την εθνική σημαία της Βραζιλίας.

 Παρόντες στην πτήση ήταν η διάσημη χορεύτρια σάμπα Paula Souse, ο παρουσιαστής Sergio Neves, ο οποίος έδινε στους διεθνείς επιβάτες χρήσιμες ταξιδιωτικές οδηγίες σχετικά με το ταξίδι τους στην Copacabana και το Λόφο της Ζάχαρης και ο αστέρας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, Klaus-Heidi, ο Σουηδός που, ύστερα από τη συμμετοχή του σε ένα δημοφιλή διαδικτυακό διαγωνισμό, μετακόμισε από τη Σκανδιναβία στο Βερολίνο, αλλάζοντας το όνομά του, προκειμένου να ζήσει στη γερμανική πρωτεύουσα για ένα χρόνο.

 Ταξιδεύοντας σε υψόμετρο 39.000 ποδιών, οι επιβάτες του Boeing 747-400 είχαν την μοναδική ευκαιρία να μυηθούν στην απαράμιλλη βραζιλιάνικη ατμόσφαιρα, υπό τους ήχους της νοτιοαμερικανικής σάμπα και της μπόσα νόβα.

 Όλοι οι επιβάτες παρέλαβαν από τη Lufthansa ένα ξεχωριστό, εορταστικό πακέτο, που περιείχε ένα αθλητικό καπέλο, πολύχρωμες γιρλάντες, μουσικά CD και είδη μακιγιάζ για διασκεδαστικές μεταμορφώσεις. Χάρη στο σύστημα ευρυζωνικού δικτύου FlyNet, που παρέχεται στον διηπειρωτικό στόλο της εταιρίας, η ομάδα μέσων κοινωνικής δικτύωσης της Lufthansa δημοσίευσε τις πρώτες αναρτήσεις και tweets στα δίκτυα Facebook, Twitter και Instagram (#LufthansaCaipiParty and @klausheidiberlin!).

 Κατά τη διάρκεια των ερχόμενων εβδομάδων, τόσο η Βραζιλία όσο και το ποδόσφαιρο θα έχουν ένα μοναδικό ρόλο στη Lufthansa. Πριν από δύο εβδομάδες, παρουσιάστηκαν τα 8 αεροσκάφη που έφεραν το νέο λογότυπο “Fanhansa”, ορισμένα εκ των οποίων έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες τους πτήσεις. Μεταξύ αυτών, ήταν και ένα Boeing 747-8, που αναχώρησε από το Σάο Πάολο χθες.

 Το κοκτέιλ Caipirinha δεν προσφέρεται μόνο στην πτήση LH500, αλλά και στις Business Class και First Class των διειπηρωτικών πτήσεων που αναχωρούν από τη Γερμανία. Παράλληλα, στη Business Class όλων των πτήσεων εντός Γερμανίας, θα σερβίρονται ελαφριά γεύματα και ποτά από τη Βραζιλία, κατά τη διάρκεια της φημισμένης «Blue Hour», που διοργανώνεται κάθε Παρασκευή βράδυ.

 Η Lufthansa εγκαινίασε την πρώτη πτήση της προς τη Νότιο Αμερική στις 15 Αυγούστου 1956, πραγματοποιώντας το δρομολόγιο Αμβούργο- Ντίσελντορφ/ Φρανκφούρτη- Παρίσι- Ντακάρ – Ρίο ντε Τζανέιρο- Σάο Πάολο- Μπουένος Άιρες, με αεροσκάφος Lockheed L-1049G Super Constellation.

 Στις μέρες μας, η Lufthansa πραγματοποιεί καθημερινά πτήσεις προ το Σάο Πάολο, από τη Φρανκφούρτη και το Μόναχο, ορισμένες εκ των οποίων πραγματοποιούνται με το νέο Boeing 747-8. Επίσης, η Lufthansa αναχωρεί καθημερινά από τη Φρανκφούρτη προς το Ρίο ντε Τζανέιρο, τον δεύτερο προορισμό της στη Βραζιλία.

πηγή: news.gr