Πέμπτη, 22 Μαϊος 2014 09:37

Η Αθήνα στην δεκάδα με τις selfie πρωτεύουσες του κόσμου!

Μια θέση στις δέκα κορυφαίες selfie πρωτεύουσες του κόσμου, κέρδισε η Αθήνα, σε έρευνα της ιστοσελίδας Suggestme.com, που δημοσιεύθηκε στον Independent.

Η νέα τάση στις φωτογραφίες, έχει κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας την ευκαιρία στους χρήστες τους να αναδείξουν την ιδανική πόλη για μια selfie!

Η Αθήνα κατέλαβε την 10η θέση, αφού τα ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως η Ακρόπολη, αλλά και οι γραφικές γειτονιές της Πλάκας και του Θησείου κέρδισαν μια θέση στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για μια selfie φωτογραφία.

Νικήτρια πόλη αναδείχθηκε το Λονδίνο, αφήνοντας πίσω του μεγάλες μητροπόλεις, όπως η Νέα Υόρκη, το Άμστερνταμ και την Βαρκελώνη. Τα ορόσημα της πόλης, όπως το Μπιγκ Μπεν, το London Eye και το Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ είναι σύμφωνα με την έρευνα τα πιο ακαταμάχητα σημεία για τους ντόπιους και τους επισκέπτες, που θα τους χαρίσουν το κατάλληλο παρασκήνιο για μια αυτοπροσωπογραφία. Εκτιμάται, μάλιστα, ότι περισσότερο από το14 % των selfies τραβήχτηκαν στο Λονδίνο.

Η Νέα Υόρκη και το Άμστερνταμ είναι στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, με την Times Square, το Άγαλμα της Ελευθερίας, το Rijksmuseum και το Μουσείο Βαν Γκογκ να είναι οι πιο δημοφιλείς τοποθεσίες στις πόλεις αυτές για selfie.

Οι πόλεις που συμπληρώνουν το top 10 είναι η Βαρκελώνη, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Ρώμη , το Σίδνεϊ, η Κωνσταντινούπολη και η ελληνική πρωτεύουσα .

πηγή:news.gr