Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2024 15:58

Διακοπές: Οι δημοφιλέστεροι οικονομικοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής (Βίντεο)

Διακοπές: Οι δημοφιλέστεροι οικονομικοί προορισμοί της τελευταίας στιγμής (Βίντεο)
Φωτογραφία instagram: davidpeachphotography, Καλαμάτα

Ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος πανελλήνιου δικτύου e-Real Estates, στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για τους πιο οικονομικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής για τον Δεκαπενταύγουστο.

Όλοι χρειάζονται να ξεφύγουν για λίγο από την καθημερινότητα και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πάτε… διακοπές.

Η ακρίβεια όμως έχει αλλάξει τα δεδομένα – τα έξοδα είναι πολλά και πολλοί το σκέφτονται ξανά και ξανά το εάν τους συμφέρει να φύγουν από το σπίτι τους για να ταξιδέψουν σε έναν τουριστικό προορισμό, ιδίως τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο Θέμης Μπάκας, πρόεδρος πανελλήνιου δικτύου e-Real Estates, μίλησε στην «Κοινωνία ώρα MEGA» για τους πιο οικονομικούς προορισμούς της τελευταίας στιγμής.

«Βλέπουμε ότι στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τη φετινή χρονιά καταγράφουμε μία αύξηση της ζήτησης κατά 17% για τον Ιούλιο και Αύγουστο σε σχέση με πέρσι. Τόσο οι εγχώριοι όσο και οι ξένοι ταξιδιώτες προτιμούν αυτόν τον κάδο γιατί μπορούν να μαγειρέψουν και να μειώσουν το κόστος. Ο κόσμος προτιμάει τους οδικούς προορισμούς λόγω ακτοπλοϊκών εισιτηρίων».

Όπως είπε, ο περισσότερος κόσμος θέλει να πληρώσει για μία 4μελή οικογένεια γύρω στα 600 ευρώ συνολικά.

«Η Εύβοια έχει 4 τέτοιους προορισμούς, όπως η Χαλκίδα, Λευκαντί, Αιδηψός και τα Καμένα Βούρλα. Τα καταλύματα ξεκινούν από 432-566 συνολικά, 4 διανυκτερεύσεις σε ένα διαμέρισμα 80 τ.μ που μπορεί να φιλοξενήσει 4 άτομα».

Η Αρκαδία είναι ένας ακόμα τέτοιος προορισμός, όπως και γενικότερα όλη η Πελοπόννησος.