Κυριακή, 02 Ιουνίου 2024 08:06

Λειψοί: Το νησί της Καλυψούς στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για τους Ιταλούς

Λειψοί: Το νησί της Καλυψούς στην κορυφή των ελληνικών προορισμών για τους Ιταλούς
Φωτογραφία instagram: victoria.aletheia

Οι Λειψοί αναδείχθηκαν ως κορυφαίος ελληνικός προορισμός από την εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα Greenme.it.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στον κατάλογο που δημοσιεύτηκε με τους 12 καταλληλότερους ελληνικούς προορισμούς για βιώσιμες διακοπές χωρίς τυποποίηση, οι Λειψοί βρίσκονται στην πρώτη θέση.

Ο ιστότοπος που διαβάζεται από εκατομμύρια Ιταλούς οι οποίοι επιλέγουν την αειφορία ως τρόπο ζωής, αναφέρει για το νησί της Καλυψούς πως «μέσα από δραστικές πρωτοβουλίες, η τοπική κοινωνία έχει επιλέξει να καταστήσει τους Λειψούς έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό απαλλαγμένο από τις παγίδες του μαζικού τουρισμού. Με διάχυτη ρομαντική ατμόσφαιρα, οι Λειψοί προσφέρονται για όσους προτιμούν μέρη χωρίς κοσμοσυρροή και με εύρος επιλογών για χαλάρωση, τοπική κουζίνα και εκδρομές».

Στις υπόλοιπες θέσεις της λίστας βρίσκονται νησιά από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και το Ανατολικό Αιγαίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια περίοδο οι Λειψοί βρίσκονται στην έκτη θέση στη λίστα με τους δημοφιλέστερους προορισμούς που είναι τάση φέτος στην Ελλάδα σύμφωνα με την Airbnb.

«Οι διακρίσεις των Λειψών σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι αποτέλεσμα της πολυετούς στρατηγικής του Δήμου και των επαγγελματιών να αναπτύξουν και να προωθήσουν έναν προορισμό με ποιότητα, σεβασμό στο περιβάλλον, activities, ξεχωριστά τοπικά προϊόντα και πολλές επιλογές για διαμονή και φαγητό σε λογικές τιμές. Δίνουμε το παράδειγμα λέγοντας "όχι" σε οργανωμένες ξαπλώστρες και πισίνες και εκπέμπουμε θετική αύρα μέσα από πρωτότυπες ιδέες», δήλωσε ο Δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr