Τρίτη, 21 Μαϊος 2024 08:01

Post Office Travel Money: Οι 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για city breaks το 2024 (pics)

Post Office Travel Money: Οι 10 φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις για city breaks το 2024 (pics)
Πηγή: Shutterstock, Αθήνα

Αναζητάτε τον επόμενο ταξιδιωτικό, low budget προορισμό σας στην Ευρώπη;

Η νέα ετήσια έκθεση «City Costs Barometer» του Post Office Travel Money που παρουσιάζει τις πιο οικονομικές ευρωπαϊκές πόλεις για μια σύντομη απόδραση, μπορεί να σας δώσει ιδέες.

Η έρευνα αξιολόγησε 37 ευρωπαϊκές πόλεις με βάση 12 κριτήρια, όπως το κόστος διαμονής για δύο νύχτες σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στο κέντρο της πόλης, καθώς και τις τιμές σε γεύματα, καφέ, ποτά, αστικές μεταφορές και αξιοθέατα. Οι πόλεις της Ανατολικής Ευρώπης κυριαρχούν στη λίστα, ενώ στον αντίποδα, οι σκανδιναβικές πρωτεύουσες παραμένουν οι πιο ακριβοί προορισμοί.

Σύμφωνα με την έρευνα του Post Office Travel Money, το Βίλνιους, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, είναι ο πιο οικονομικός προορισμός για μια σύντομη απόδραση στην Ευρώπη για τους Βρετανούς ταξιδιώτες (με συνολικό κόστος £236,51). Το κόστος του είναι πάνω από 10% χαμηλότερο από τη δεύτερη πόλη της λίστας.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Λισαβόνα (£263,75). Όπως αναφέρει η έκθεση, παρά την αύξηση κατά 26% του μέσου κόστους διαμονής σε ξενοδοχεία τριών αστέρων στην πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, οι τιμές για τα γεύματα, τα ποτά και άλλα τουριστικά αγαθά παραμένουν καλές. Ακολουθούν σύμφωνα με το travelgo η Λιλ στη Γαλλία (£278,28) και η Κρακοβία στην Πολωνία (£278,87).

Η Αθήνα είναι η 5η πιο οικονομική πόλη συνολικά (£289,40), η 4η πιο οικονομική στο κόστος διανυκτέρευσης και η δεύτερη φθηνότερη στο κόστος ενός γεύματος τριών πιάτων με κρασί για δύο άτομα.

Ακολουθεί το top 10 των πιο οικονομικών πόλεων στην Ευρώπη για city breaks το 2024:

1. Βίλνιους, Λιθουανία

2. Λισαβόνα, Πορτογαλία

3. Λιλ, Γαλλία

4. Κρακοβία, Πολωνία

5. Αθήνα, Ελλάδα



6. Ρίγα, Λετονία

7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

8. Μπρατισλάβα, Σλοβακία

9. Πράγα, Τσεχία



10. Βαρσοβία, Πολωνία

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr