Σάββατο, 18 Μαϊος 2024 08:48

World's Best Beaches: To Βουτούμι στις 5 καλύτερες παραλίες του κόσμου (pics)

World's Best Beaches: To Βουτούμι στις 5 καλύτερες παραλίες του κόσμου (pics)
Βουτούμι, Αντίπαξοι (πηγή: Shutterstock)

Άλλη μια λίστα με τις ομορφότερες ακτές του κόσμου δεν θα ήταν πλήρης χωρίς μία ελληνική παραλία.

Μάλιστα, η παραλία που μας «εκπροσώπησε» κατάφερε να μπει στο τοπ 5 των καλύτερων. Αυτή τη φορά μας τίμησε η λίστα World's Best Beaches της Banana Boat, στην οποία η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους κατέκτησε την 5η θέση.

Δίπλα στους Παξούς, οι Αντίπαξοι είναι ένα μικρό νησί με παραδεισένιες ακτές. Όσοι το έχουν επισκεφτεί, γνωρίζουν ότι η παραλία Βουτούμι είναι ένα μαγευτικό μέρος. Πρόκειται για μία από τις ωραιότερες και πιο εξωτικές παραλίες της Ελλάδας, αναφέρει το travelgo.

Εδώ, τα νερά είναι τόσο διάφανα που κάνουν τα σκάφη να μοιάζουν σα να αιωρούνται πάνω από το βυθό! Πέρα από τα καταγάλανα νερά που θυμίζουν πισίνα, ένα χαρακτηριστικό που κάνει τη συγκεκριμένη παραλία να ξεχωρίζει είναι η πλούσια βλάστηση, με τα δέντρα να φτάνουν μέχρι τη θάλασσα. Μάλιστα πρόκειται για ένα από τα μέρη όπου ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έχει πραγματοποιήσει γυρίσματα για τη σειρά του Mega, «Maestro».

Σύμφωνα με τη λίστα World's Best Beaches της Banana Boat, κορυφαία στον κόσμο είναι η παραλία Trunk Bay στις Παρθένες Νήσους, που ανήκουν διοικητικά στις ΗΠΑ. Είναι το πρότυπο της εξωτικής ομορφιάς της Καραϊβικής. Οι επισκέπτες επαινούν την απίστευτα απαλή άμμο και τα κρυστάλλινα νερά που μοιάζουν με πισίνα, αλλά αυτό που πραγματικά διακρίνει τον κόλπο Trunk Bay από άλλους προορισμούς της Καραϊβικής είναι η τοποθεσία του μέσα στο εκπληκτικό Εθνικό Πάρκο των Παρθένων Νήσων.

Δεύτερη ήρθε η παραλία Cala Mariolu, στις ακτές της Σαρδηνίας στην Ιταλία. Βρίσκεται κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα ή μονοπάτια, γεγονός που διασφαλίζει ότι οι επισκέπτες μπορούν να βιώσουν τη φυσική ομορφιά της «ανόθευτη». Ο μικρότερος όρμος, πλαισιωμένος από απόκρημνους βράχους και πλούσια βλάστηση, εξασφαλίζει στους επισκέπτες της παραλίας εκπληκτική θέα από κάθε γωνία, είτε στη στεριά είτε στο νερό.

Αυτό που κάνει το Meads Bay, την τρίτη παραλία στη λίστα, να ξεχωρίζει, είναι η ασυναγώνιστη γαλήνη και ηρεμία που προσφέρει στον λουόμενο. Αυτή η παραλία της Ανγκουίλα είναι αγαπημένη τόσο των ντόπιων όσο και των τουριστών. Η πλατιά παραλία με την ψιλή λευκή άμμο προσφέρει άπλετο χώρο για όλους, ενώ βρίσκεται μακριά από πολύβουα τουριστικά κέντρα.

Τέταρτη ήρθε η μαγευτική Entalula Beach των Φιλιππίνων, που μοιάζει να έχει βγει από πειρατικό μυθιστόρημα. Προτιμάται για την απομόνωση που προσφέρει, αλλά και το μοναδικό τοπίο από ασβεστολιθικούς βράχους που ορθώνονται στις ακτές. Το νερό της είναι εντυπωσιακά διαυγές, παρέχοντας εξαιρετικές συνθήκες τόσο για κολύμπι όσο και για snorkeling.

 ➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr