Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2024 08:38

European Best Destinations: Η Θάσος στους 20 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024 (pics)

European Best Destinations: Η Θάσος στους 20 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024 (pics)
mvideom

Πάνω από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες από 172 χώρες ψήφισαν για τον «Καλύτερο Ευρωπαϊκό Προορισμό για το 2024», που διενήργησε η πλατφόρμα για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations.

Ένα ελληνικό νησί - όχι από τα πολυδιαφημισμένα - κατάφερε να ξεχωρίσει και να μπει στην κορυφαία εικοσάδα. Η έκπληξη της φετινής λίστας είναι η Θάσος, η οποία φιγουράρει στην 20η θέση της λίστας του European Best Destinations.

Την έχουν αποκαλέσει «σμαραγδένιο νησί», «πράσινο νησί», «σμαράγδι του Αιγαίου», αλλά καμία περιγραφή δεν είναι αρκετή για να αποτυπώσει την απαράμιλλη ομορφιά της Θάσου. Θαυμάσιες γαλαζοπράσινες παραλίες, παραδοσιακά ορεινά χωριά και αρχαιολογικοί χώροι μπλέκονται μοναδικά στο βορειότερο νησί του Αιγαίου.

«Φανταστείτε ένα νησί με ερημικές παραλίες, μια μικρή γωνιά παραδείσου που οι Έλληνες προτιμούν να κρατήσουν για τον εαυτό τους». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τη Θάσο το συνοδευτικό κείμενο της λίστας του European Best Destinations.

«Περάστε μερικές χαλαρές μέρες στην παραλία και μετά ανεβείτε στα ορεινά για να συναντήσετε τους κατοίκους της Παναγίας ή του Καζαβίτι. Θα σας υποδεχτούν με ανοιχτές αγκαλιές. Η Θάσος είναι μια περιπέτεια - μη διστάσετε να νοικιάσετε ένα 4x4 για να περιπλανηθείτε στην άγρια ​​και ανέγγιχτη φύση της και να μην χάσετε τίποτα από αυτόν τον επίγειο παράδεισο», προσθέτει το κείμενο σύμφωνα με το travelgo.

Ακολουθούν οι top 10 ευρωπαϊκοί προορισμοί για το 2024, σύμφωνα με την ψηφοφορία των ταξιδιωτών στο European Best Destinations. Η Μαρμπέγια της Ισπανίας βρίσκεται στην κορυφή, ενώ η λίστα περιλαμβάνει και αρκετούς προορισμούς εκτός των συνηθισμένων.

1. Μαρμπέγια, Ισπανία

2. Μονακό

3. Μάλτα

4. Γενεύη, Ελβετία

5. Μπατούμι, Γεωργία

6. Ρίγα, Λετονία

7. Μαδέρα, Πορτογαλία

8. Φλωρεντία, Ιταλία

9. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

10. Ρέικιαβικ, Ισλανδία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr