Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 08:51

Telegraph: 10 ευρωπαϊκές πόλεις που είναι ακόμα πιο όμορφες τον χειμώνα - Ανάμεσά τους μία ελληνική (pics)

Telegraph: 10 ευρωπαϊκές πόλεις που είναι ακόμα πιο όμορφες τον χειμώνα - Ανάμεσά τους μία ελληνική (pics)
Winter can make cities across Europe even more charming

Η βρετανική Telegraph επέλεξε 10 πόλεις της Ευρώπης, οι οποίες είναι ακόμη καλύτερες τον χειμώνα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τον χειμώνα πολλές πόλεις είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσες από ό,τι το καλοκαίρι, προσφέροντας στους επισκέπτες την ιδανική ευκαιρία για να ανακαλύψουν τα αξιοθέατα και τις ομορφιές τους. Ανάμεσα στις 10 ευρωπαϊκές πόλεις που ξεχωρίζει η Telegraph βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη.

Η Telegraph προτείνει ως ιδανικό μήνα για να επισκεφθεί κανείς τη Θεσσαλονίκη τον Δεκέμβριο. «Μπορεί η Αθήνα να δείχνει πιο ελκυστική με υψηλές θερμοκρασίες, με τον βράχο της Ακρόπολης να λαμπυρίζει κάτω από τον καυτό ήλιο, όμως η Θεσσαλονίκη διαθέτει ένα πιο περίπλοκο χαρακτήρα», σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σύμφωνα με το travelgo στα εμβληματικά αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης, όπως ο Λευκός Πύργος και η Ρωμαϊκή Αγορά, αλλά και στα Λαδάδικα που είναι ιδανικά για βόλτες και διασκέδαση.

Στα must-see της πόλης, η Telegraph βάζει και την ιστορική αγορά Καπάνι, σημειώνοντας ότι εκεί «θα συνειδητοποιείτε ότι βρίσκεστε στην πραγματική Ελλάδα, παρά σε ένα από τα τουριστικά θέρετρα της».

Η Θεσσαλονίκη, καταλήγει η Telegraph, είναι ιδανικός προορισμός για μίνι αποδράσεις εκτός σεζόν και τα Χριστούγεννα, όταν η Αριστοτέλους στολίζεται με χριστουγεννιάτικο δέντρο, είναι μια καλή εποχή για να την επισκεφθεί κανείς.

Αναλυτικά η λίστα της Telegraph με τις ευρωπαϊκές πόλεις που είναι ακόμη καλύτερες τον χειμώνα:

Σεβίλλη

Μπέρμινχαμ

Βερολίνο

Θεσσαλονίκη

Ελσίνκι

Βενετία

Βιέννη

Σάντα Κρουζ Τενερίφης

Νίκαια

Βαλένθια

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr