Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023 08:29

Planet Cruise: 10 κορυφαίοι προορισμοί για να ταξιδέψετε μόνοι (pics)

Planet Cruise: 10 κορυφαίοι προορισμοί για να ταξιδέψετε μόνοι (pics)

Η αίσθηση ελευθερίας, η ευελιξία, οι νέες γνωριμίες και η ευκαιρία να ανακαλύψεις τον εαυτό σου μέσα από διάφορες περιπέτειες είναι μερικοί από τους λόγους που θα σε κάνουν να αποφασίσεις να ταξιδέψεις μόνος. Αν έχετε στα πλάνα σας ένα τέτοιο ταξίδι στο εξωτερικό, τότε συνεχίστε να διαβάζετε.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρεία Planet Cruise, το 54% των ταξιδιωτών σκέφτεται να κάνει ένα μοναχικό ταξίδι φέτος. Ποιοι είναι όμως οι ιδανικοί προορισμοί για να ταξιδέψεις μόνος; Η ίδια έρευνα έβαλε στο μικροσκόπιο 53 χώρες, εξετάζοντας παράγοντες όπως η ασφάλεια, το μέσο κόστος διαμονής σε ξενοδοχείο, τον αριθμό ομαδικών δραστηριοτήτων κ.ά, για να φτιάξει μια λίστα με τους κορυφαιούς προοορισμούς για solo travellers.

Σύμφωνα με την έρευνα της Planet Cruise, το Τόκιο είναι ο κορυφαίος προορισμός για solo ταξιδιώτες. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας έχει τα περισσότερα αξιοθέατα (10.000) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη πόλη στη λίστα, ενώ έχει και την τέταρτη καλύτερη βαθμολογία στον τομέα της ασφάλειας (76), αναφέρει το travelgo.

Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται η Πράγα. Η πανέμορφη πόλη έχει τον δεύτερο καλύτερο δείκτη φιλικότητας με βαθμολογία 62 και τον πέμπτο καλύτερο δείκτη ασφάλειας (75,3). Τρίτος καλύτερος προορισμός για solo ταξιδιώτες είναι το Πεκίνο. Με 2.000 ομαδικές εκδρομές και μέσο κόστος διαμονής 120 δολάρια τη βραδιά, η πόλη είναι αρκετά προσιτή.

Αναλυτικά οι 10 καλύτεροι προορισμοί για solo travellers:

1. Τόκιο, Ιαπωνία

2. Πράγα, Τσεχία

3. Πεκίνο, Κίνα

4. Ανόι, Βιετνάμ

5. Σαγκάη, Κίνα

6. Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία

8. Βιέννη, Αυστρία

9. Ρώμη, Ιταλία

10. Βουκουρέστι, Ρουμανία

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr