Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 08:02

Airbnb: Οι top 10 trending καλοκαιρινοί προορισμοί του 2023 (pics)

Airbnb: Οι top 10 trending καλοκαιρινοί προορισμοί του 2023 (pics)
Shutterstock

Για όσους αναζητούν τον επόμενο προορισμό για τις διακοπές τους, η λίστα της νέας έρευνας τάσεων της Airbnb για το φετινό καλοκαίρι μπορεί να προσφέρει ιδέες για ταξίδια.

Η γνωστή πλατφόρμα αποκάλυψε τις κορυφαίες καλοκαιρινές ταξιδιωτικές τάσεις και τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως για το φετινό καλοκαίρι, με βάση τις αναζητήσεις των Αμερικανών ταξιδιωτών το πρώτο τρίμηνο του 2023. Στην κορυφή της λίστας της Airbnb βρίσκεται ένα ελληνικό νησί - και αυτό δεν είναι άλλο από τη Μύκονο.

H Μύκονος κυριαρχεί στις αναζητήσεις του πρώτου τριμήνου του 2023 για το φετινό καλοκαίρι, σύμφωνα με την Airbnb. Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, το διάσημο ταξιδιωτικό περιοδικό Travel & Leisure αναφέρει ότι δεν αποτελούν έκπληξη. Συγκεκριμένα, για τη Μύκονο αναφέρει ότι «το διάσημο νησί δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακό. Η Μύκονος είναι γνωστή για τις εκπληκτικές παραλίες της και τα ολονύχτια πάρτι που συνεχίζονται μέχρι την επόμενη μέρα».

Όπως προκύπτει από τα δεδομένα της Airbnb, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για διεθνή ταξίδια, αναφέρει το travelgo.

Οι ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα έχουν ήδη κλείσει διακοπές για αυτό το καλοκαίρι σε 72.000 διεθνείς προορισμούς, με βάση τις κρατήσεις έως και το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ευρωπαϊκών προορισμών, η Ιταλία, με τρεις περιοχές, έχει τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση στη λίστα της Airbnb. Η δεκάδα της Airbnb με τους top trending προορισμούς του φετινού καλοκαιριού έχει ως εξής:

1. Μύκονος, Ελλάδα

2. Καταρράκτες του Νιαγάρα, Καναδάς

3. Ιντερλάκεν, Ελβετία

4. Αμάλφι, Ιταλία

5. Φλωρεντία, Ιταλία

6. Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

7. Σορέντο, Ιταλία

8. Τορόντο, Καναδάς

9. Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία

10. Μπανφ, Καναδάς

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr