Παρασκευή, 05 Μαϊος 2023 08:35

European Best Destinations: Οι 10 πιο όμορφες φυσικές πισίνες της Ευρώπης - Οι δύο στην Ελλάδα (pics)

European Best Destinations: Οι 10 πιο όμορφες φυσικές πισίνες της Ευρώπης - Οι δύο στην Ελλάδα (pics)
Copyright SonicN

Η ιστοσελίδα European Best Destinations συγκέντρωσε σε μια λίστα τις 10 ωραιότερες φυσικές πισίνες της Ευρώπης.

Περιτριγυρισμένες από βράχια ή ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, αυτές οι «εναλλακτικές παραλίες» αποτελούν τοπία σπάνιας ομορφιάς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το travelgo, δύο από τις πιο εντυπωσιακές φυσικές πισίνες της λίστας βρίσκονται σε νησιά της Ελλάδας.

Γκιόλα, Θάσος

Οι βουτιές στην Γκιόλα, μια μαγευτική φυσική πισίνα δίπλα στη θάλασσα, γνωστή και ως «Δάκρυ της Αφροδίτης», είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να ζήσετε στη Θάσο. Πρόκεται για ένα μικρό θαύμα της φύσης, στην περιοχή Αστρίς, στα νοτιοανατολικά του νησιού, 40 χλμ. από το Λιμένα. Μόλις λίγα εκατοστά χωρίζουν την «πισίνα» από τη θάλασσα και τα γαλαζοπράσινα νερά της (βάθους 3 μέτρων) ανανεώνονται από τα κύματα.

Εθνικό Πάρκο Krka, Κροατία

Το Εθνικό Πάρκο Krka κοντά στην πόλη Sibenik στην Κροατία είναι ένα από τα πιο όμορφα εθνικά πάρκα της Ευρώπης. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε ένα εκπληκτικό τοπίο με καταρράκτες.

Saturnia, Τοσκάνη, Ιταλία

Οι ιαματικές πηγές του Terme di Saturnia βρίσκονται λίγο έξω από την πόλη Saturnia, στην Τοσκάνη και θεωρούνται από τις πιο ειδυλλιακές της Ευρώπης. Πολύ κοντά στη λουτρόπολη, οι πηγές Cascate del Mulino είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες αλλά κυρίως για το υπέροχο τοπίο με τις τεράστιες φυσικές πισίνες ασβεστόλιθου που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια των αιώνων από τα ιαματικά νερά, πλούσια σε ασβέστιο.

Grotta della Poesia, Λέτσε, Ιταλία

Το Λέτσε στη νότια Ιταλία είναι γνωστό για τη μπαρόκ αρχιτεκτονική του, αλλά και για τις πολλές φυσικές πισίνες που βρίσκονται κοντά στην πόλη, όπως η περίφημη Grotta della poesia που βρίσκεται στη Rocca Vecchia και προσφέρει υπέροχη θέα στη Μεσόγειο.

Blue Lagoon, Ισλανδία

Μια γαλάζια λίμνη, όνομα και πράγμα! Το ονειρικό Blue Lagoon, σε απόσταση 30 λεπτών από το Ρέικιαβικ, είναι από τις πιο διάσημες ιαματικές πηγές στον κόσμο. Η γαλάζια λίμνη της Ισλανδίας είναι στην ουσία ένα φυσικό γεωθερμικό σπα, με τον μέσο όρο της θερμοκρασίας των νερών να κυμαίνεται μεταξύ 37-39 βαθμών κελσίου. Το απόκοσμο τοπίο κάνει την εμπειρία ακόμη πιο συναρπαστική.

Σαρακήνικο, Μήλος

Το Σαρακήνικο, η «σεληνιακή» παραλία στη βόρεια ακτή της Μήλου, είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα τοπία του Αιγαίου. Κάτασπροι ηφαιστειακοί βράχοι διεισδύουν στη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας μικρές και μεγάλες σπηλιές. Θα βρείτε μια μικρή αμμουδιά αλλά κυρίως όμορφα βράχια για να απλώσετε την πετσέτα σας και να κάνετε βουτιές στα καταγάλανα νερά.

Imotski Blue Lake, Κροατία

Κοντά στο Imotski, μια μικρή πόλη σε κοντινή απόσταση από τις ακτές της Κροατίας, βρίσκεται μια υπέροχη γαλάζια λίμνη, πλαισιωμένη από γκρεμούς, η οποία έχει μήκος 800 μέτρα και πλάτος 500 μέτρα.

Porto Moniz, Μαδέρα, Πορτογαλία

Εκτός από όμορφες παραλίες, τα νησιά της Μαδέρα έχουν και εκπληκτικές φυσικές πισίνες: το Porto Moniz είναι μία από αυτές. Η θάλασσα ορμάει στις πισίνες από σχηματίστηκαν από ηφαιστειακή λάβα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στους επισκέπτες.

Maia Natural Pool, Santa Maria, Αζόρες, Πορτογαλία

Στο νησί Santa Maria στις Αζόρες μπορείτε να κολυμπήσετε σε μια 100% οικολογική πισίνα με νερό που ανανεώνεται συνεχώς από τα κύματα του ωκεανού. Από αυτή τη φυσική πισίνα θα θαυμάσετε τη θέα στον φάρο Maia, ένα από τα εμβληματικά μέρη του αρχιπελάγους των Αζορών.

Pamukkale, Τουρκία

Περισσότερες από 12 θερμές πηγές βρίσκονται στους λόφους του Pamukkale Natural Park, που αποτελεί ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, στη νοτιοδυτική Τουρκία. Τα ασβεστολιθικά πετρώματα με τα ιαματικά νερά τα οποία εδώ κι αιώνες αναβλύζουν σταθερά στους 36 βαθμούς συνθέτουν ένα υπέροχο λευκό τοπίο από δεξαμενές, σαν μικρές και μεγαλύτερες βεράντες, που υψώνονται περίπου στα 200 μέτρα.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr