Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 08:47

Guardian: Ανακαλύπτει τη γοητεία της ανοιξιάτικης Κρήτης (pics)

Guardian: Ανακαλύπτει τη γοητεία της ανοιξιάτικης Κρήτης (pics)
High points: a typically beautiful mountain village in Crete. Photograph: Getty Images

Με ονειρικές παραλίες, μαγευτικά τοπία και έναν μεγάλο πλούτο από αξιοθέατα, η Κρήτη είναι ένας από τους πιο διάσημους προορισμούς του κόσμου για καλοκαιρινές διακοπές.

Όμως, όπως αναφέρει ο Guardian στο πρόσφατο αφιέρωμά του στο νησί, η Κρήτη είναι πανέμορφη και την άνοιξη.

Χωρίς τα πλήθη και τη ζέστη του καλοκαιριού, αυτή την εποχή, το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας προσφέρεται για απολαυστικές πεζοπορίες σε φωτεινά, ανθισμένα τοπία, γεμάτα αγριολούλουδα, κάτω από τον γαλάζιο ουρανό.

Η συντάκτρια του Guardian Louise Roddon επισκέφθηκε τα Χανιά, ξεκινώντας το ταξίδι της από τον Βάμο, έναν από τους ωραιότερους παραδοσιακούς οικισμούς της Κρήτης, στους πρόποδες των Λευκών Ορέων.

Την πρώτη μέρα κατευθύνθηκε προς το ανθισμένο οροπέδιο των Μεγάλων Χωραφιών, κοντά στη μινωική πόλη Άπτερα. «Αυτός είναι μακράν ο αγαπημένος μου περίπατος της εβδομάδας, όχι μόνο για την πανοραμική θέα στη Μεσόγειο και τα συναρπαστικά ερείπια, αλλά και για την καταπράσινη χλωρίδα», σημειώνει η ίδια σύμφωνα με το travelgo.

Κάθε καθημερινή βόλτα περιλαμβάνει ένα υπέροχο μεσημεριανό γεύμα σε ταβέρνες που γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι, όπου μπορείς να απολαύσεις πλούσιους μεζέδες και το τοπικό κρασί, αναφέρει η δημοσιογράφος του Guardian.

«Στην ενδοχώρα, από την παραλιακή πόλη των Χανίων, θαυμάζουμε μια τέλεια διατηρημένη ελληνιστική γέφυρα του 5ου αιώνα π.Χ. καθώς περνάμε μέσα από χωράφια γεμάτα με άγρια σπαράγγια και κυκλάμινα, στο δρόμο προς το μικρό χωριό Μάζα», περιγράφει η Roddon.

Στη συνέχεια απολαμβάνει ένα παραδοσιακό γεύμα στη μοναδική ταβέρνα του χωριού, κάτω από μια ελιά 600 ετών, πριν επισκεφτεί μια όμορφη εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο Νικόλαο, με σπάνιες τοιχογραφίες από τον διάσημο Κρητικό ζωγράφο του 14ου αιώνα Ιωάννη Παγωμένο.

Η Louise Roddon περιγράφει επίσης την πεζοπορία της στα αρχαία μονοπάτια στο οροπέδιο του Ομαλού, αλλά και στο Ακρωτήρι όπου ανακαλύπτει εγκαταλελειμμένες εκκλησίες και σπηλιές ερημιτών. «Ο αέρας είναι πλούσιος με τη διαπεραστική μυρωδιά του άγριου θυμαριού και, ευτυχώς, έχουμε αυτό το ονειρικό κομμάτι του νησιού αποκλειστικά για τον εαυτό μας», γράφει στον επίλογο του άρθρου της.

➡️  Ανακαλύψτε υπέροχες φωτογραφίες από την Ελλάδα και τον κόσμο στο instagram του travel.eleftheriaonline.gr